Аратта - На головну

20 квітня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- серед найдавніших та найважливіших символів Великоднього яйця (писанки) є символ Сонця. Найпростішим зображенням Сонця є коло з промінням або без нього. На Великодніх яйцях, незалежно від релігії, що існують на Україні, також зображено восьмиконечну зірку, що в минулому була символом Сонця. Свастика (сварга, свастя), або як її називали “нерівний хрест” або “гусячі шийки”, в язичницькі часи була символом Сонця. В ті часи, вважалося, що яйце було талісманом, що мав значну силу, оскільки воно захищало власника від хвороб, невдач або злого ока. Символічна сила Великоднього яйця пояснювалася не лише тим, що воно захищало власника від злого, але й тим, що воно захищало людей та зберігало людський рід.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Сумські студенти збирають гроші на квиток Щербаню до Америки або ж Донецька

Правосуддя 10926 переглядів

Опубліковано - 7.11.2006 06:14 | Всі новини | Версія для друку

Сумські студенти збирають гроші на квиток Щербаню до Америки або ж Донецька
Сумські студенти збирають гроші на квиток Щербаню до Америки або ж Донецька
Вони не бажають його появи в Сумах і готові вдатися до акцій протесту. Обіцяють продемонструвати силу студентського спротиву і під час прес-конференції екс-губернатора Сумщини в УНІАН, про яку той особисто повідомляв.

Сумщина готова зустріти екс-губернатора снігом та листівками із закликом «Не лизати черевики щербаноїдів». Сумські студенти запевняють: після півторарічного спокою центральний майдан міста знову здригатиметься від гучних гасел «Щербань – геть!»

На Сумщині, певно, існує єдина людина, котра винна в усіх негараздах. Саме пан Щербань, на думку студентської молоді, уособлює усі негативні процеси, які відбуваються в державі.

29 жовтня 2004 року кандидат в президенти Віктор Ющенко на сумському майдані особисто запевняв, що покладе край безчинствам та зловживанням Щербаня.

Віктор Ющенко, Президент України:
«Чому ми живемо, як лакеї? Та тому, що є Щербані, Медведчуки, Кучми, є Януковичі. Що не побачиш на Сумщині, що ворушиться – все повинно бути його власністю або його сина. Одне благо, друзі, це що їм залишилось сидіти у кабінетах два дні. Драною мітлою вони звідти підуть, завтра вони будуть ніхто».

Втім, після заяви Віктора Ющенка минуло два роки, а обіцяної справедливості на Сумщині не побачили. Студенти ж і дотепер не можуть пробачити екс-губернатору силових дій по створенню об`єднаного університету, перешкоджанню пішої ходи до Києва влітку 2004-го та переслідування активістів руху. Тому нині організували громадський комітет протидії Щербаню й вже підготували численні звернення, одне з яких адресоване прем`єр-міністру Віктору Януковичу.

Микола Гуменний, «Студентське братство Сумщини»:
«Щербань згадав, що Янукович його друг, і він знайде йому на Україні якусь роботу. Не знаю, що він мав на увазі. Але я як представник «Студентського братства Сумщини» хочу нагадати Віктору Федоровичу, що все ж таки, який у нього був друг і хто саме провалив вибори президента України в 2004 році на Сумщині. Люди тоді голосували не за Ющенка, а проти Щербаня, який тоді представляв інтереси Януковича на Сумщині».

З часу повернення Володимира Щербаня до України студентська молодь провела опитування серед мешканців Сум. 66% громадян не вірять у справедливість правосуддя й те, що екс-губернатора покарають. Тож студенти готуються до особистого протистояння колишньому кривднику.

Сергій Свердленко, студентський рух спротиву:
«Збирати кошти з простих громадян, підприємців, сумчан на проведення усіляких акцій, мітингів, пікетів, виїздів до Києва. Навіть ще, мабуть, треба зібрати кошти й купити Щербаню квиток до Америки чи Донецька, але щоб він не повертався до нашого міста».

Не в захваті від появи екс-губернатора і мер Сум. Свого часу він стояв у витоків руху студентського спротиву, підтримував молодь. Геннадій Мінаєв каже: Володимир Щербань вибрав доволі вдалий час для свого повернення.

Геннадій Мінаєв, мер Сум:
«Возврат, конечно же, не случаен. И все связано с тем, что нынешний Президент, насколько мне теперь становится понятным, сдал позиции в направлении помаранчевого движения».

У тому, щоб Володимир Щербань знову приїхав до Сум, не зацікавлений і голова Сумської облради В`ячеслав Шапошник. Каже: як колишній підприємець, з власного досвіду знає про безмежну енергію екс-керманича, котрий навряд чи відмовиться від попередніх методів правління.

В`ячеслав Шапошник, голова Сумської облради:
«Я на себе испытал те все недостатки, хотя, говорят он сильный руководитель. Может быть. Но сила руководителя заключается в том, чтобы граждане, которые проживают на той територии, которой он руководит, чтобы им там жилось комфортно и удобно».

Володимир Щербань, екс-губернатор Сумської області:
«Людей завели в оману відносно мене. І дійсно створили такий ореол, що це диявол якийсь, а не Щербань. Я не відчуваю себе злочинцем. Я ніколи не порушував закону».

На звернення міської організації НСНУ голова облради планує провести позачергове засідання сесії й відреагувати належним чином.

Генпрокуратуру пікетували противники звільнення Володимира Щербаня
Близько трьох десятків мітингувальників із громадської організації зібралися вранці 6 листопада під стінами Генеральної прокуратури. Вони висловлювали одну вимогу на адресу тамтешнього очільника Олександра Медведька: скасувати рішення про звільнення на поруки колишнього губернатора Сумщини Володимира Щербаня.

Нагадаємо, екс-очільник Сумської області більше року переховувався у США. В Україні йому інкримінують кілька кримінальних статей.

Минулої суботи Щербань прилетів до Києва і його відразу затримали в аеропорті Бориспіль. А згодом, після візиту до Генпрокуратури, екс-губернатора відпустили під гарантії кількох народних депутатів від Партії регіонів.

Юрій Гримчак, представник громадської організації:
«Таке враження, що всі революції починаються з пана Щербаня. Десь півтора роки тому те, що відбулося в Сумах сколихнуло всю Україну. Сьогодні людина, котра рік утримувалася в Сполучених Штатах повертається до України і замість суду її випускають під гарантії народних депутатів».
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Правосуддя»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Слово, що йде від серця, проникає в серце”
Нізамі

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.