Аратта - На головну

28 квітня 2024, неділя

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- Гоголь, зупиняючись у німецьких готелях, підписувався як “Гоголь-українець”. Гоголя не любили в Росії, бо героїчною і красивою показував він Україну, а нерозумною і дикою Московщину. “Киньмо Московщину… Для кого ми працюємо?… Поїдемо до Києва, адже він наш, не їхній”, – писав він у листі до другого українця – Михайла Максимовича, видатного нашого вченого-природознавця, історика, філософа, фольклориста.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Прєвєд, українчєгі! Або Табачник жжот!

Національне питання 8217 переглядів

Опубліковано - 10.11.2006 14:29 | Всі новини | Версія для друку

Криленко: “Антиукраїнські дії і заяви не повинні лишатися без належного реагування громадськості”
Криленко: “Антиукраїнські дії і заяви не повинні лишатися без належного реагування громадськості”
Теза віце-прем’єра з гуманітарних питань Дмитра Табачника про невигідність українського дублювання для кінопрокатників не відповідає дійсності. Таку думку висловив народний депутат України від фракції “Наша Україна” В’ячеслав Кириленко.

“Такими заявами уряд Януковича нарешті показує своє справжнє обличчя не тільки в соціальній, економічній і фінансовій сферах, але й у гуманітарній”, - так коментує народний депутат В’ячеслав Кириленко вчорашню заяву віце-прем’єра з гуманітарних питань Дмитра Табачника.

У ній урядовець висловив підтримку рішення Апеляційного суду міста Києва від 17 жовтня 2006 року, який скасовує Постанову Кабінету міністрів № 20 про обов’язкове дублювання фільмів українською мовою у вітчизняному кінопрокаті.

“Небажання уряду використати законне право касаційного оскарження цього рішення суду говорить про те, що, фактично, Кабмін підтримав судове рішення, скероване на заборону української мови у кінопрокаті”, - зазначив В’ячеслав Кириленко.

На його думку, усі аргументи, до яких вдається уряд для обґрунтування своєї позиції, не витримують жодної критики.

“Це стосується і так званого арт-хаузного кіно. Для нього у постанові передбачено не дублювання і озвучування, а субтитрування. Воно, в свою чергу, коштує в 12-14 разів менше, ніж дублювання”, - зауважив Кириленко.

“Крім того, урядова постанова передбачає обов’язкове дублювання, озвучення або субтитрування українською мовою 20, пізніше - 50, а врешті - 70% фільмокопій. Ні про яке 100 % дублювання, про яке говориться у заяві Дмитра Табачника, в постанові мова не йде. І віце-прем’єр з гуманітарних питань не може цього не знати”, - підкреслив він.

За словами Кириленка, теза Табачника про невигідність українського дублювання для кінопрокатників повністю не відповідає дійсності.

“Проекти, які вийшли в кінопрокат ще в червні-липні, не кажучи вже про вересень, довели свою економічну конкурентноздатність. Для невеликих проектів, які мають обмежену кількість фільмокопій, урядова постанова передбачала обов’язкове субтитрування, а це дуже невеликі витрати”, - повідомив він.

“Такі заяви уряду підтверджують, що Кабінет Януковича не збирався і не збирається виконувати Універсал національної єдності, і буде вдаватися до повної ревізії всієї гуманітарної сфери за два останні роки. Такі антиукраїнські дії і заяви не повинні лишатися без належного реагування громадськості, політичних партій та всіх небайдужих громадян, - переконаний Кириленко. - Допустити зникнення фільмів, дубльованих українською мовою, не можна”.

“Необхідно апелювати не тільки до постанови, яка все одно буде оскаржена, якщо не урядом, то простими громадянами, а до базового закону “Про кінематографію”, що передбачає обов’язкове дублювання всіх фільмів українською мовою”, - вважає народний депутат.

“Вчорашня заява уряду щодо української мови у кінопрокаті є “прекрасним” подарунком усім нам до Дня української мови та писемності, який ми тільки що відзначили”, - з іронією підсумував В’ячеслав Кириленко, повідомляє сайт "Нашої України".
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Національне питання»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Не знаючи минулого, неможливо зрозуміти справжній сенс сьогодення і мету майбутнього ”
Максим Горький

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.