Аратта - На головну

18 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Влада Макіївки тупо розграбувала три школи

Освіта Регіон: Донецька область 17989 переглядів

Опубліковано - 20.07.2011 16:06 | Всі новини | Версія для друку

Влада Макіївки тупо розграбувала три школи
Влада Макіївки тупо розграбувала три школи
Новому губернаторові Донецької області Андрію Шишацькому поскаржилися на мера Макіївки. Жителі міста звинувачують його в пограбуванні “трьох україномовних шкіл”.

Про це йдеться у відкритому листі, який випускники закритих шкіл № 3, № 27 і № 100 відправили головному чиновнику Донбасу.

Відомо, що Шишацький любить дітей, пишуть випускники, - а його перша обіцянка на новій посаді - зробити Донецьку область комфортною для проживання. Нагадавши про це, автори листа попросили губернатора виділити гроші на фінансування ліквідованих шкіл з обласного бюджету.

Як відомо, нестачу коштів влада називає єдиною причиною, через яку прийняте рішення залишити школярів з віддалених селищ Макіївки без комфортної освіти. У школі № 3 навчається 117 учнів, 82 дитини - у школі № 100 та 99 учнів на кінець навчального року було в школі № 27.

Раніше діти з навчальних закладів, що закриваються, та їх батьки, провели мітинги протесту. Вони пообіцяли більше не підтримувати на виборах партію влади.

У Донецькому апеляційному суді батькам вдалося домогтися зупинки рішення Макіївської міськради про закриття трьох україномовних шкіл. Однак, місцева влада не підкорилася судовим рішенням і вже вивезла з навчальних закладів все майно. Міський голова Макіївки Олександр Мальцев рішуче налаштований ліквідувати школи, вважають городяни.

"Ця влада буквально плює на всіх - на батьків, на суд, і продовжує своє: зі школи № 3 вивозять вугілля, в 27-ій школі на металобрухт здали верстати для уроків праці, в школі № 100 залишили гачки замість люстр і навіть батареї вирвали з корінням. Розграбовано все! Представники влади в Макіївці поводяться як татаро-монголи, як фашисти, вони впевнені, що прийшли на століття. При тому, що гроші на школи є, їх просто хочуть зекономити на дітях! ", - заявила донецька правозахисниця Марія Олійник.

За словами Олійник, влада має свої плани на будівлі, де розміщені школи.

"Я особисто задавала питання Шишацькому: "Повідомте, чи виконує свій бюджет влада Макіївки?". І дізналася, що дефіциту немає, бюджет виконується. Відповідно, причина закриття тільки в тому, щоб використовувати приміщення цих шкіл для своїх потреб!", - вважає правозахисниця.

До кінця 2011 року на фінансування закритих шкіл потрібно менше мільйона гривень. У той же час, в червні депутати донецької обласної ради прийняли рішення виділити на капітальний ремонт будівлі облради 4 млн. 250 тис грн. На облагороджування території навколо донецького "білого дому" збираються витратити ще 2 мільйони.
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Освіта»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Підозр у людини тим більше, чим менше вона знає”
Френсіс Бекон

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.