Аратта - На головну

8 травня 2024, середа

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Обіцянка - цяцянка... Суд вирішив: Янукович може обіцяти що завгодно - це «засіб агітації»

Правосуддя 8585 переглядів

Опубліковано - 3.08.2011 19:51 | Всі новини | Версія для друку

Обіцянка - цяцянка... Суд вирішив: Янукович може обіцяти що завгодно - це «засіб агітації»
Обіцянка - цяцянка... Суд вирішив: Янукович може обіцяти що завгодно - це «засіб агітації»
Вищий адміністративний суд України відмовився визнати протиправною бездіяльність Президента України Віктора Януковича, що проявилася у невиконанні ним передвиборчих обіцянок.

Як повідомив юрист Дмитро Ільченко, який і подав цей позов, йому сьогодні прийшов лист із ВАСУ з рішенням суду, яке датовано 21 липня поточного року.

В рішенні зазначається, що суд вирішив, що передвиборча програма Януковича – це засіб агітації. При цьому суд відмовився послатися на конкретну статтю Закону «Про вибори Президента України». Оскільки програма є засобом передвиборчої агітації, то її метою є формування волі виборців голосувати за кандидата і нічого більшого.

Крім того, суд не виявив порушених прав позивача при виконанні Президентом України своїх обов’язків.

З точки зору Ільченка, фактично суд своїм рішенням визнав, що програма потрібна кандидату в Президенти тільки для того, щоб виграти вибори, а виконувати її зовсім не обов’язково.

«Таке рішення суду я очікував. Здивувала лише брутальність форми, в якій суд відмовив у задоволенні позову. Прямим текстом визнати, що ЯНУКОВИЧ має право не виконувати свою програму, прямо вказати, що програма нікого ні до чого не зобов’язує – це щось за межами здорового глузду», - зазначив юрист.

«Ще дивніше виглядає встановлення того, що мої права не порушувалися – до «Покращення життя вже сьогодні» я був приватним підприємцем, платив податки у бюджет свого рідного міста, створював робочі місця. Після того, як ЯНУКОВИЧ «покращив» моє життя, мені довелося припинити підприємницьку діяльність. Мої права були порушені, але суд цього не помітив», - додав Ільченко.

За його словами, незважаючи на те, що в рішенні сказано, що воно є остаточним і не підлягає оскарженню, він збираюся скористуватися конституційним правом на апеляцію. «Крім того, я готую новий позов – з урахуванням того, що вказав у постанові суд», - повідомив Ільченко.

Також позивач висловив своє обурення, що з моменту прийняття позову до розгляду ВАСУ і до винесення рішення суддя цього суду Юрій Цвіркун жодного разу не запросив його на розгляд справи по суті.

Як повідомлялося раніше, 23 червня цього року помічник-консультант народного депутата України Юрія Одарченка («БЮТ-Батьківщина»), правозахисник з Херсона Ільченко подав позов до Президента України Януковича. У своєму позові Ільченко зазначав, що, незважаючи на передвиборчі обіцянки, Президент не зробив нічого для їх виконання.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Правосуддя»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Кількатисячолітня безперервна традиція густонаселеної Пра-України... дає сучасним українцям доказ непорушності володіння своєю землею упродовж тисячоліть. Треба визволитися від змови істориків”
Юрій Липа

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.