Аратта - На головну

7 травня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в селі Лемеші (Чернігівська область) на початку XVIII століття народився хлопчик Олексій Розум. У вільний від випасу корів час, він співав у сільскому церковному хорі, де був помічений, відправлений до Петербургу й згодом став графом Розумовським й вінчаним чоловіком імператриці Елизавети (щоправда без права престолонаслідування). Брат графа Кирило у 18 років (!!!) очолив петербургську академію наук, а згодом ще й став гетьманом Лівобережної України...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


У Києві на станції метро Дарниця відкрили другий вихід

Регіональні новини Регіон: м.Київ 8392 перегляди

Опубліковано - 27.11.2006 21:55 | Всі новини | Версія для друку

У Києві на станції метро Дарниця відкрили другий вихід
У Києві на станції метро Дарниця відкрили другий вихід
У столичної підземки подвійне свято. В Дарниці відкрили довгоочікуваний другий вихід з метро, а заразом і оновили рухомий склад на всій лінії. Вперше з дев'яностого року у підземку запустили близького сорока нових вагонів.

Ще одна хороша новина для пасажирів - підвищувати вартість проїзду в метро поки не планують, принаймні таке обіцяє міський голова. Новий вихід і вагони він тестував особисто.

Керівництво не спізнюється - воно затримується. Другий вихід з Дарницької підземки відкрили майже на годину пізніше. Втім, дарничани чекали цього 40 років. А мер міста затримався сьогодні у Прем'єр-міністра, з яким обговорювали проблеми столичного транспорту. По приїзді міський голова констатує: на дві проблеми поменшало, принаймні у столичної підземки. Окрім нового виходу, метрополітен отримав тридцять сім нових вагонів метро. Одним з нових поїздів Леонід Черновецький повертається на роботу в мерію, втім не у вагоні, а за пультом машиніста.

Після працівників метрополітену нові вагони тестують журналісти. Антивандальні сидіння перевірку витримують на славу. Хоча від своїх попередників ці вагони зовні відрізняються не дуже. А от на їхніх перевагах всередині представники міської влади наголошують не раз. Говорять про куди міцнішу раму, завдяки якій вагони можуть експлуатуватися вдвічі довше, і новий дизайн салону зі світловими лініями та вмонтованими динаміками.

Так багато вагонів одразу Київський метрополітен не купував уже 25 років. Попри нове начиння вагонів, у них - стара ціна. І хоча їхній виробник Санкт- Петербурзький завод, значну частину деталей виготовили в Україні.

Кардинальне оновлення рухомого складу підземки керівництво міста планує на наступні роки. Вже 2007-го почнуть закуповувати ще більш вдосконалений тип вагонів. Вироблятиме їх той же Санкт - Петербурзький "Вагонмаш" спільно з Чеським концерном. Втім збирати їх планують у Києві.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Регіональні новини»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Все, що йде поза рами нації, це або фарисейство людей, що ітернаціональними ідеалами хотіли би прикрити свої змагання до панування одної нації над другою, або хворобливий сентименталізм фантастів, що раді би широкими “вселюдськими” фразами прикрити своє духове відчуження від рідної нації...”
Іван Франко

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.