Аратта - На головну

20 квітня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Олег Тягнибок переплив Дніпро на честь Дня Незалежності

Народний Вісник Регіон: м.Київ 9853 перегляди

Опубліковано - 24.08.2011 15:37 | Всі новини | Версія для друку

Олег Тягнибок переплив Дніпро на честь Дня Незалежності
Олег Тягнибок переплив Дніпро на честь Дня Незалежності
Сьогодні, 24 серпня, лідер ВО “Свобода” Олег Тягнибок і його соратники перепливли Дніпро на честь 20 річниці Незалежності України.

Менше 20 хвилин знадобилося лідеру Всеукраїнського об'єднання "Свобода" Олегові Тягнибоку та його побратимам, аби форсувати Дніпро у Києві на честь 20 річниці Незалежности України, повідомляє офіційний сайт ВО “Свобода”.

Заплив розпочався о 9 годині поблизу пам'ятника засновникам Києва – Кию, Щеку, Хориву та Либеді, а закінчився близько 9 години 20 хвилин. Дистанцію лідер "Свободи", одягнений у святковий оберіг-вишиванку, подолав батерфлєям та вільним стилем.

Після запливу Олег Тягнибок сказав: "Сьогодні – найкращий день у житті кожного українця-патріота, для мене це – найвеличніше свято. Тому в честь 20 річниці Незалежности ми вирішили переплисти ту ріку, яка об'єднує українську державу, ріку, на берегах якої зродилася наша цивілізація і тисячоліття тому постала українська держава. Тисячолітній Борисфен-Славутич-Дніпро.

А вишиванка, в якій я здійснив заплив – це найкращий оберіг і символ нашої традиції. Фізично у вишиванці, звичайно, плисти важче, бо вона була своєрідним вітрилом, але духовно, звісно, це була величезна підтримка.

Ми всі великою сім'єю – цілою нацією – святкуємо двадцятиріччя України. Зараз – не найкращий час. І, напевне, нам буде ще тяжче. Але пам'ятаємо: найтемніша ніч – завжди перед світанком.

Мої діти народилися в Незалежній Україні. Так само багато українських родин виховують ровесників Незалежности, які вже стали повноцінними громадянами і готові змінити Україну.

У святковий день варто згадати покоління українців, які поклали життя в ім'я нашої свободи. Це крутянці і Січові Стрільці, воїни УНР і холодноярці, воїни ОУН-УПА. Це Степан Бандера і Роман Шухевич.

Їх заповіти ми пам'ятаємо. І нехай біснуються вороги – ми сміливо дивимося у майбутнє!".

Разом з лідером "Свободи" Дніпро подолали його заступники Руслан Кошулинський та Андрій Мохник, а також троє побратимів із Київської "Свободи".

Лідер "Свободи" зазначив, що не вперше відзначає українські свята по-особливому. Ще 1990-го року Олег Тягнибок із побратимами влаштував велопробіг Київ-Запоріжжя на честь 500-річчя українського козацтва.

А наостанок побратими з Київської "Свободи" вручили лідерові "Свободи" вироби черкаських майстрів – керамічне зображення Героїв України Степана Бандери та Романа Шухевича.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Народний Вісник»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Чим обмеженішим є світогляд людини, чим менше вона знайома з історією, природою і філософією, тим щиріша її прихильність до своєї релігії ”
Людвіг Фейєрбах

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.