Аратта - На головну

8 травня 2024, середа

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- серед найдавніших та найважливіших символів Великоднього яйця (писанки) є символ Сонця. Найпростішим зображенням Сонця є коло з промінням або без нього. На Великодніх яйцях, незалежно від релігії, що існують на Україні, також зображено восьмиконечну зірку, що в минулому була символом Сонця. Свастика (сварга, свастя), або як її називали “нерівний хрест” або “гусячі шийки”, в язичницькі часи була символом Сонця. В ті часи, вважалося, що яйце було талісманом, що мав значну силу, оскільки воно захищало власника від хвороб, невдач або злого ока. Символічна сила Великоднього яйця пояснювалася не лише тим, що воно захищало власника від злого, але й тим, що воно захищало людей та зберігало людський рід.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Померла відома російська акторка Любов Поліщук

Втрата 15116 переглядів

Опубліковано - 28.11.2006 21:58 | Всі новини | Версія для друку

Померла відома російська акторка Любов Поліщук
Померла відома російська акторка Любов Поліщук
Сьогодні на 58-му році життя в Москві померла відома акторка театру та кіно Любов Поліщук.

Про це повідомила дочка артистки Маріета. Вона повідомила, що мама довго хворіла і померла сьогодні о 6-ій ранку.

Любов Григорівна Поліщук народилася 21 травня 1949 року в Омську. Після закінчення школи вона вирішила стати акторкою і вирушила до Москви, але спізнилася на іспити у творчі вузи і вступила до Всеросійської творчої майстерні естрадного мистецтва. Ставши акторкою розмовного жанру, Поліщук вела театралізовані програми, працювала в Омській філармонії, а на початку 80-х років перейшла до Московського театру мініатюр.

У кіно Любов Поліщук дебютувала в 1976 році, зігравши епізодичну, але роль, що запам’яталася глядачам, у телефільмі Марка Захарова "12 стільців". Акторку помітили і почали запрошувати на зйомки. Зокрема, вона зіграла у фільмах "Золота міна", "31 червня", "Пригоди принца Флоризеля", "Інтердівчинка". Особливу популярність принесли Поліщук комедії Анатолія Ейрамджана - "Моя морячка", "Бабій", а також комедія Володимира Меньшова "Ширлі-мирлі".

В останні роки Любов Григорівна працювала в театрі "Школа сучасної п’єси" і знімалася в серіалі "Моя прекрасна нянька". Але тяжка хвороба хребта не дозволяла акторці багато працювати.
Проблеми з хребтом у Любові Поліщук почалися багато років тому на знімальному майданчику телефільму Марка Захарова "12 стільців". Поліщук отримала травму під час зйомки відомої сцени танго. За сценарієм, Андрій Миронов в ролі Остапа Бендера, що носив актрису на руках, повинен був кинути її. Але асистенти забули підкласти на місце, куди належало впасти актрисі, м'який матрац. І Поліщук, впавши на бетон, сильно забила спину.

З того часу болі в хребті перетворилися для Любові Григорівни в справжні тортури. Особливо сильно вона страждала в останні декілька років. Не раз вона проходила курс лікування в різних лікарнях.

У жовтні 2005 року Поліщук поклали в Боткінську лікарню в Москві з сильними болями в хребті. Потім був курс лікування в Інституті імені Вишневського і в НДІ нейрохірургії імені Бурденко, де актрисі зробили складну операцію, видаливши частину хребта. Ледве отямувавшись після неї, Поліщук виїхала на реабілітацію в приватну ізраїльську клініку. З-за кордону вона повернулася у дуже важкому стані.

У вересні 2006 року актрису поклали в одну із спеціалізованих московських клінік. Після курсу лікування лікарі виписали Любов Григорівну додому, прописавши їй сильні знеболюючі препарати. Весь цей час поряд з дружиною був її чоловік - Сергій Цигаль...

Як повідомили радіо "Маяк" родичі актриси, прочання з актрисою пройде в четвер, 30 листопада. Місце проведення панахиди уточнюється.

Син Любові Поліщук - 34-річний Олексій Макаров (від першого шлюбу з актором Валерієм Макаровим) - в даний час кіноактор (головна роль в бойовику "Особистий номер"). Її дочка, 22-річна Маріетта Цигаль, випускниця РАТМ, недавно поступила до трупи московського театру "Модернъ".
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Втрата»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Якщо знаєш себе і супротивника, то завжди виграватимеш. Якщо знаєш себе, але не знаєш супротивника - один раз переможеш, всі інші - програєш. Якщо не знаєш ні себе, ні його - завжди програватимеш”
Цзу Дзинь

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.