Аратта - На головну

27 квітня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- першою Українською конституцією вважається документ «Пакти і Конституція прав і вольностей запорозького війська», складений гетьманом Пилипом Орликом у 1710 році. Історики мають різні думки щодо того, чи був цей документ Конституцією у сучасному розумінні цього слова або прогресивним твором, який випередив свій час, адже перші Конституції в Європі і США з’явилися лише за сімдесят років потому. Реальної сили Конституція Пилипа Орлика так і не набула, оскільки складалася вона на чужині та її укладачі не мали змоги повернутися в країну. Але в історії вона залишилася як оригінальна правова пам’ятка, яка вперше в Європі обгрунтовує можливість існування парламентської демократичної республіки.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Більшість українців не бачать “реформаторських поривів” влади

Громадська думка 6587 переглядів

Опубліковано - 13.09.2011 14:49 | Всі новини | Версія для друку

Більшість українців не бачать “реформаторських поривів” влади
Більшість українців не бачать “реформаторських поривів” влади
Тільки 16,8% громадян України вважають, що в Україні проводяться ефективні економічні реформи.

Про це свідчать результати всеукраїнського опитування, проведеного соціологічною службою Центру Разумкова.

Третина опитаних (34,2%) переконані, що ефективні реформи не проводяться, а 30,5% респондентів вважають, що економічні реформи проводяться, але не так, як слід. 18,5% опитаних не визначилися з відповіддю.

Громадяни, які вважають, що економічні реформи не проводяться, або проводяться не так, як слід, серед причин такої ситуації найчастіше зазначають, що всі, хто має змогу, намагаються вкрасти (23,6% опитаних, які вважають, що реформи не проводяться, або проводяться не так, як слід), впливові фінансово-промислові групи зацікавлені у збереженні існуючої ситуації (22,4%) та відсутність єдності влади у питанні реформ (19,4%). Рідше вказують на такі причини як відсутність чітко визначених напрямів та принципів реформування економіки (12,3%), не підтримка реформ з боку громадян (11,2%). Найрідше (5,6%) причиною того, що реформи не проводяться, або проводяться не так як слід, громадяни називали те, що реформи ідуть із центра, але гальмуються на регіональному рівні. 0,9% опитаних, які вважають, що реформи не проводяться, або проводяться не так, як слід дали інші відповіді, а 4,5% - вагалися з відповіддю.

Дослідження проведене соціологічною службою Центру Разумкова в усіх регіонах України з 10 по 17 серпня 2011 року. Опитано 2007 респондентів віком від 18 років. Теоретична похибка вибірки – 2,3%.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Громадська думка»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Три речі роблять націю великою і процвітаючою: плодоносний ґрунт, діяльна промисловість і легкість пересування людей і товарів”
Френсіс Бекон

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.