Аратта - На головну

7 травня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- серед найдавніших та найважливіших символів Великоднього яйця (писанки) є символ Сонця. Найпростішим зображенням Сонця є коло з промінням або без нього. На Великодніх яйцях, незалежно від релігії, що існують на Україні, також зображено восьмиконечну зірку, що в минулому була символом Сонця. Свастика (сварга, свастя), або як її називали “нерівний хрест” або “гусячі шийки”, в язичницькі часи була символом Сонця. В ті часи, вважалося, що яйце було талісманом, що мав значну силу, оскільки воно захищало власника від хвороб, невдач або злого ока. Символічна сила Великоднього яйця пояснювалася не лише тим, що воно захищало власника від злого, але й тим, що воно захищало людей та зберігало людський рід.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Іспити на професійну майстерність здаватимуть екскурсоводи та гіди-перекладачі

Туризм 13430 переглядів

Опубліковано - 27.04.2006 16:18 | Всі новини | Версія для друку

Відтепер жоден із них не зможе працювати без висновку експертної комісії. А неакредитованих при обласних адміністраціях гідів взагалі будуть штрафувати. Таке рішення ухвалила Державна комісія з питань туризму та курортів.

Появу постанови спричинили гроші. Точніше – гіди-підприємці, які їх не сплачують до бюджетів після супроводу туристичних груп.

Знати історію та грамотно розмовляти – нині замало, аби стати гідом. Екскурсоводам треба мати фахову освіту, або ж бути професійним істориком чи науковцем. Таку вимогу ставить Державна комісія з питань туризму та спорту. У Вінниці створили спеціальну групу, яка перевірятиме екскурсоводів на професійну придатність.

Євген Добролюбов, головний спеціаліст відділу з питань туризму та курортів Вінницької обласної адміністрації:
"Більшість екскурсій проводяться без будь-яких реєстрацій і дозволів, і гроші не йдуть у бюджет ні в який, є дуже багато випадків, коли домовляються школи з водієм, в якого є автобус, бере любого екскурсовода, беруть дівчаток та хлопчиків з інститутів, які трохи знають історію, і так проводять".

Екскурсоводи з багаторічним стажем так званої "халтури" не вітають. Свою професію називають нелегким мистецтвом. Галина Собкова – уже п’ятдесят років працює у вінницькому музеї-садибі Пирогова. Починала науковим працівником, нині – на посаді директора. Каже, хоч і знає багато про видатного науковця, але постійно себе вдосконалює.

Галина Собкова, директор музею-садиби М. І. Пирогова:
"Кожен день потрібно удосконалюватись і можуть задати таке запитання, що ти не можеш відповісти, і систематично потрібно працювати, і це цікаво, і ми ділимось тим, хто дізнався, що нове".

За тиждень-другий стартує туристичний сезон. Він заодно стане і початком "полювання" на непрофесійних гідів-перекладачів. Фахівці кажуть, що звільнені екскурсоводи матимуть шанс поновитися. Треба лише отримати відповідні знання та скласти іспити. Зробити це у Вінниці буде легше – цьогоріч тут створюють спеціальний факультет гідів та екскурсоводів.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Туризм»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Ніколи не виживе той народ, який сприймає трактування своєї історії очима сусіда”
Фрідріх Ніцше

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.