Аратта - На головну

27 квітня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Більшість українців не бажають реставрації совка. Нам подобається Європа

Громадська думка 7069 переглядів

Опубліковано - 14.12.2011 18:42 | Всі новини | Версія для друку

Більшість українців не бажають реставрації совка. Нам подобається Європа
Більшість українців не бажають реставрації совка. Нам подобається Європа
Майже половина громадян вважають, що зовнішня політика України не відповідає її національним інтересам.

Про це свідчать результати соцдосліджування Центру Розумкова, проведеного з 3 по 8 листопада 2011 року.

Так, 46,5% дотримуються думки, що нинішня зовнішня політика України не відповідає її національним інтересам, 32,6% – що вона частково їм відповідає, і лише 8,0% – що повною мірою відповідає.

До того ж, 46,5% респондентів вважають, що Україна не є самостійною у формуванні власної зовнішньої політики, ще 32,8% ̶ що вона є не цілком самостійною, і лише 10,1% ̶ що вона цілком самостійна у формуванні зовнішньої політики.

47,3% респондентів зазначають, що міжнародний імідж України протягом року, що минає, змінився на гірше, на покращення іміджу вказують лише 5,9% опитаних (29,1% вважають, що він не змінився).

Крім того, більшість громадян (64,1%) характеризують українсько-російські відносини як нестабільні, 20,3% ̶ як добрі, і 9,0% – як погані.

При цьому частіше політику України стосовно Росії респонденти називають невизначеною і суперечливою (38,3%), приблизно так само вони характеризують і політику Росії стосовно України (34,3%).

Частіше громадяни України очікують, що у найближчі роки відносини між Україною і Росією не зміняться (так вважають 38,1% опитаних), на покращення сподіваються 30,9%, очікують їх погіршення 12,4%.

Серед громадян України переважає позитивне ставлення до вступу України до Європейського Союзу.

Підтримують вступ до ЄС 45,0% опитаних, проти вступу – 34,2%. Водночас, значне число (20,7%) громадян утрималися від відповіді.

Як зазначає більшість (55,8%) респондентів, практичні дії української влади не відповідають її євроінтеграційним деклараціям (лише 12,3% вказують на відповідність дій влади цим деклараціям).

37,4% опитаних вважають, що вони особисто виграють, якщо Україна вступить до Європейського Союзу, 26,5% – що програють. 27,0% вважають, що вони виграють від вступу України до Митного Союзу Росії, Білорусі і Казахстану, 23,5% – що програють.

45,9% опитаних оцінюють рівень своєї поінформованості про Європейський Союз як середній, 36,4% ̶ як низький, 8,8% не мають жодної інформації і лише 4,4% оцінюють його як високий.

Нижчим є рівень поінформованості про Митний Союз Росії, Білорусі і Казахстану (відповідно 35,3%, 40,6%, 15,0% і 4,4%).

52,5% респондентів негативно відповідають на запитання, чи виїхали б вони з України на постійне проживання в іншу країну, якби була така можливість, 25,2% виїхали б до однієї з країн ЄС, 10,2% ̶ до однієї з країн Митного Союзу.

Дослідження проведене з 3 по 8 листопада 2011 року. Було опитано 2009 респондентів віком від 18 років у всіх областях України, Києві та АР Крим за вибіркою, що репрезентує доросле населення України за основними соціально-демографічними показниками.

Теоретична похибка вибірки (без врахування дизайн-ефекту) не перевищує 2,3% з імовірністю 0,95.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Громадська думка»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Є речі, котрі неможливо пояснити. Є голос, що керує нами...”
Микола Гоголь

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.