Аратта - На головну

18 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- найдовша печера на Україні носить назву «Оптимістична» і знаходиться на Поділлі - це гіпсова печера на глибині 20 м, протяжністю понад 230 км. Вхід до неї розташований поблизу села Королівка Борщівського району Тернопільській області. Це найдовша гіпсова печера у світі і друга за протяжністю, - вона поступається лише Мамонтовій печері в США...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Фракція партії “УДАР” у Київраді поскаржилася в ЮНЕСКО на Януковича

Самоврядування Регіон: м.Київ 9246 переглядів

Опубліковано - 16.01.2012 13:45 | Всі новини | Версія для друку

Фракція партії “УДАР” у Київраді поскаржилася в ЮНЕСКО на Януковича
Фракція партії “УДАР” у Київраді поскаржилася в ЮНЕСКО на Януковича
Віталій Кличко та фракція «УДАР» у Київраді звернулися до ЮНЕСКО з проханням розглянути питання системного знищення дніпровських схилів у столиці.

Про це йдеться у листі, який представники «УДАРу» направили до ЮНЕСКО, повідомила прес-служба партії.

Депутати переконані, що ця впливова міжнародна організація має прийняти резолюцію, яка попередить українську владу про санкції через незаконні дії вітчизняних чиновників. Адже дніпровські схили знаходяться під охороною ЮНЕСКО.

«Іще в грудні 2010 року Київрада передала в оренду на 25 років ТОВ «Амадеус Ко» земельні ділянки площею 2,18 га на Парковій дорозі у Києві – нібито для будівництва та обслуговування об'єктів інженерної і транспортної інфраструктури. Відразу було зрозуміло, що там збудують вертолітний майданчик для Президента України, однак нинішні масштаби цієї споруди перебільшують будь-які норми: окрім величезної зони розважального характеру, на місці, ймовірно, з’явиться ще й офісно-торговий центр», - зазначають в партії «УДАР».

«Цікаво, що активні будівельні роботи почали проводити ще задовго до рішення міської ради. А сьогодні весь Київ спостерігає за спорудженням багатоповерхового об’єкту невідомого призначення. При цьому, через будівництво буквально знищується зелена зона. Під загрозою опинилась й частина Маріїнського парку – одного з улюблених місць відпочинку киян», - йдеться в листі до ЮНЕСКО.

При цьому, зазначають депутати, Київрада внесла зміни до діючого Генплану Києва та Програми розвитку зеленої зони – одним розчерком пера вказані ділянки просто перевели з земель рекреаційного призначення до складу земель транспорту. А проект нового Генплану до 2025 року підтверджує, що міська влада збирається забудувати схили Дніпра готелями, житловими будинками та офісно-розважальними центрами. Наприклад, за цим проектом низка споруд має з’єднати арку Дружби народів з Трухановим островом уже до Євро-2012.

Також депутати фракції «УДАР» у своєму листі до ЮНЕСКО навели й декілька десятків інших прикладів, коли охоронна територія дніпровських схилів (зокрема, й Національного ботанічного саду ім. М.М. Гришка) незаконно роздавалася у приватні руки.

Всі необхідні документи та фотофакти були додані до листа. В партії «УДАР» переконані, що ЮНЕСКО має детально розглянути ситуацію зі знищенням схилів Дніпра у Києві та відреагувати на неї.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Самоврядування»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Історія має свою правду, легенда - свою”
Віктор Гюго

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.