Аратта - На головну

6 травня 2024, понеділок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Росія скоротить нафтопоставки до України

Газоват 7892 перегляди

Опубліковано - 19.12.2006 18:53 | Всі новини | Версія для друку

Росія скоротить нафтопоставки до України
Росія скоротить нафтопоставки до України
У 1-му кварталі 2007 р. Росія може скоротити експорт нафти по трубопроводах в країни далекого зарубіжжя на 15% в порівнянні з 4-м кварталом 2006 р. - до 46 млн. т.

Як передає радіо "Свобода" з посиланням на джерело в російському міністерстві промисловості і енергетики, скорочення експорту пов'язане з сезонним чинником, коли зимою постачання нафті збільшуються на внутрішній ринок, але знижуються - на зовнішній. Нафтопоставки до України протягом січня-березня 2007 р. скоротяться на 12%.

Росія в 1-му кварталі 2007 р. експортує в ближнє зарубіжжя 9,9 млн. т нафти, що відповідає об'ємам 4-го кварталу 2006 р. Згідно експортному графіку, експорт нафти до України складе 4,4 млн. т (по 2,2 млн. т на Кременчузький і Лисичанський НПЗ), що на 12% нижче за рівень 4-го кварталу 2006 р. Постачання до Казахстану в наступному кварталі заплановані в об'ємі 900 тис. т (відповідає рівню 4-го кварталу 2006 р.). Продажі нафти в Білорусію затверджені в об'ємі 4,4 млн. т, що на 10% перевищує показник поточного кварталу 2006 р.

Як повідомлялося, за 11 місяців 2006 р. в порівнянні з відповідним періодом 2005 р. постачання російської нафти на НПЗ України знизилися на 30,7% - до 9,47 млн. т (за даними Мінпаливенерго). Закупівлі нафти українського видобутку зросли на 6,1% - до 2,567 млн. т. Але в цілому постачання нафти на переробні підприємства знизилися на 25,2% - до 12,038 млн. т. За 11 місяців 2006 р. вітчизняні НПЗ скоротили об'єми переробки нафти на 25,9% - до 12,106 млн. т. Об'єм випуску нафтопродуктів знизився (бензинів на 19,9%, дизпалива - на 23,3%, мазуту - на 41,4%). У зв'язку з чим експерти говорять про природну тенденцію до зростання цін на палива в країні, не дивлячись на підписаний в серпні п.р. меморандум про фіксацію цін між урядом, переробниками та продавцями нафти.

Разом з тим, фахівці нагадують про те, що основні доходи російського бюджету формуються саме за рахунок експорту нафти. Отже країна не зацікавлена в зниженні її експорту. Проте, російський держбюджет-2007 зведений на підставі ціни на експортну нафту в 61 дол./бар., яка розцінена експертами як украй завищена. Отже короткострокова перспектива зниження експортних нафтопоставок з боку Росії може бути елементом торгу, необхідного для підтримки високої вартості товару.

Від “Аратти”: в тому, що на весні, під весняно-польові роботи, типу оператори, типу ринку, типу із братньої Росії загвинтять ціни на пальне - напевно сумнівається хіба що розумово відсталий. Але ж де проголошені двічі не судимим прем'єром і прффесіоналом “особливі” стосунки із Росією? Де повернення до цін, хоча б, дворічної давнини? Отож. А 30% виборців того дива ще чекають. Але не дочекаються. Ой, що ж тоді буде!
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Газоват»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Ми розпалюємо вогонь творящий. Якщо він гріє – хай. Втручатися не можемо, бо будь-яке насилля, навіть во ім’я істини, неминуче породить дисгармонію”
Олесь Бердник

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.