Аратта - На головну

26 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- серед найдавніших та найважливіших символів Великоднього яйця (писанки) є символ Сонця. Найпростішим зображенням Сонця є коло з промінням або без нього. На Великодніх яйцях, незалежно від релігії, що існують на Україні, також зображено восьмиконечну зірку, що в минулому була символом Сонця. Свастика (сварга, свастя), або як її називали “нерівний хрест” або “гусячі шийки”, в язичницькі часи була символом Сонця. В ті часи, вважалося, що яйце було талісманом, що мав значну силу, оскільки воно захищало власника від хвороб, невдач або злого ока. Символічна сила Великоднього яйця пояснювалася не лише тим, що воно захищало власника від злого, але й тим, що воно захищало людей та зберігало людський рід.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Аномальна спека у Києві спричинила одночасне цвітіння рослин

Довкілля Регіон: м.Київ 10363 перегляди

Опубліковано - 3.05.2012 11:50 | Всі новини | Версія для друку

Аномальна спека у Києві спричинила одночасне цвітіння рослин
Аномальна спека у Києві спричинила одночасне цвітіння рослин
В цьому році кияни стали свідками феномену, який трапляється не частіше ніж раз в 100 років. Рання спека призвела до того, що всі рослини зацвіли одночасно.

Як повідомляє «Сегодня», щосили цвітуть тополі, які зазвичай пускають пух в червні. Розпустили «свічки» каштани, які зазвичай зацвітають в кінці травня, цвітуть конвалії, черемха, бузок і плодові дерева.

«Зазвичай, наприклад, зацвітає вишня, після неї - яблуні та груші. А зараз і те, і інше, і третє. Поганого впливу на самі дерева від високої температури немає.

Найнебезпечніше, якщо після цього періоду вдарять заморозки. Єдине, що скорочується період цвітіння дерев, і у них залишається менше часу для запилення, для зав`язування плодів. Є мінус і суто в декоративному плані. Той же бузок, якщо буде сильна спека, а потім піде дощ, одразу відцвіте, «згорить», і людям залишиться менше часу, щоб нею помилуватися», - каже заступник директора з наукової роботи Національного ботсаду ім. Гришко Микола Гапоненко.

Дикі тварини і птахи від спеки не постраждали.
«Короткочасні сплески спеки впливу на них не роблять. Удоди, іволги, прилетіли за графіком, бджоли, як літали, так і літають і ніяк висока температура на них не впливає», - сказав заступник директора з наукової роботи Інституту зоології ім. Шмальгаузена Віталій Харченко.

А ось людям адаптуватися до такої різкої зміни сезонів важкувато.

«Може з`явитися слабкість, головний біль, знизитися тиск. Особливо обережними слід бути тим, хто страждає серцево-судинними захворюваннями. У пік спеки краще не знаходиться під відкритим сонцем і пити побільше рідини. Правда, стрес для організму від холоду набагато більший, ніж від спеки», - говорить терапевт-кардіолог Олександр Рильцов.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Довкілля»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Кількатисячолітня безперервна традиція густонаселеної Пра-України... дає сучасним українцям доказ непорушності володіння своєю землею упродовж тисячоліть. Треба визволитися від змови істориків.”
Юрій Липа

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.