Аратта - На головну

28 квітня 2024, неділя

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- Київ був найбільшим містом Європи у ХІ сторіччі, в п’ятдесят разів більшим за Лондон, в десять – за Париж. Досяг свого розквіту за Ярослава Мудрого (1010-1054 н.е.), який поріднився з королівськими родинами Франції, Норвегії, Румунії та Польщі. Німецький церковний діяч XІ століття єпископ із Саксонії Титмар Мерзебурзький у своїй «Хроніці» у 1012 - 1018 роках, характеризує Київ як «велике місто, у якому більш 400 церков, 8 ринків, незліченна кількість жителів». На початку ХІ століття теперішня столиця України мала 50 тисяч населення. Для порівняння, у Лондоні на той час мешкало 20 тисяч жителів. Німецький хроніст XІ століття Адам Бременський називав Київ «суперником костянтинопільського скіпетра, найчарівнішої прикраси Греції».
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Сьогодні 69-та річниця з дня народження В’ячеслава Чорновола

Народний Вісник 9660 переглядів

Опубліковано - 24.12.2006 18:32 | Всі новини | Версія для друку

Сьогодні 69-та річниця з дня народження В’ячеслава Чорновола
Сьогодні 69-та річниця з дня народження В’ячеслава Чорновола
Друзі та соратники сьогодні відзначали 69 річницю з дня народження В'ячеслава Чорновола.

Відвідання байкового Цвинтаря, де похований засновник Народного руху України, 5-го кілометра траси Бориспіль-Золотоноша, де він загинув у аварії, та відкриття музею-садиби на Черкащині - в такий спосіб його колишні однопартійці віддали данину пам'яті В'ячеслава Чорновола.

Влада ж свій борг поки що не повертає - Генпрокуратура й досі не визначила, що сталося в березні 1999 року - трагічний збіг обставин чи умисне вбивство.

Атенна Пашко, дружина В'ячеслава Чорновола, і за сім років по його смерті не може збагнути, яким чином КАМАЗ міг випадково врізатися в машину, в якій їхав її чоловік. Усі ці роки Генпрокуратура з'ясовує обставини загибелі лідера Руху. Нещодавнє звернення Президента до Генпрокуратури з вимогою завершити розслідування справи і натяки, що це не просто трагедія - слідство не підштовхнули.

До вимог Народного руху уваги з боку Генпрокуратури - ще менше.

Борис Тарасюк, лідер Народного руху України:
"Робив це і я неодноразово, і депутати нашої групи у Верховній Раді, на жаль ви бачите що відбувається з нашою Генеральною прокуратурою. Якими є її дії, і реагування на провопорушення, не кажучи вже про розслідування вбивства В'ячеслава Чорновола."

Основний свідок у справі Дмитро Понамарчук, який їхав з Чорноволом в одній машині під час аварії, на допити до генпрокуратури не ходив з 99 року. Мляве, на думку друзів та однопартійців Чорновола, слідство не що інше, як небажання розкрити імена замовників цього злочину.

Біля могили - та біля пам'ятного знаку, де загинув Чорновіл - як і раніше лунають слова про навмисне вбивство.

Дмитро Понамарчук, екс-пресс-секретар Чорновола:
"Не хочеться Генеральній прокуратурі на чолі із Медведьком, і керівництвом яке сьогодні є в Генпрокуратурі, розслідувати цю справу, Дійшло до того, що вони кажуть - для того щоб зробити порівняльний аналіз, як трапилася ця трагедія, а насправді вбивство, то вони хочуть додаткові комп'ютери та додаткову техніку - щоб це їм забезпечив Народний рух України."

69-та річниця зо дня народження минає під знаком воз'єднання.

Нещодавно Народний рух України та Українська народна партія підписали угоду про подальші кроки до об'єднання. Борис Тарасюк та Юрій Костенко, який колись відколовся від РУХу, збираються об'єднати всі правоцентристські політичні сили.

Дружина Чорновола цьому радіє. Однак переконана - розкольники мають вибачитися за свої вчинки.

Атенна Пашко, дружина В'ячеслва Чорновола:
"Якимсь чином це зробити треба. хай подумають яким чином. Чи це була помилка, чи це було неправильно, - хай подумають. Так образити - треба зараз очиститися."

Пам'ять В'ячеслава Чорновола вшанували і на його батьківщині - в селі Вільховці на Черкащині. Відтепер там, де ріс та ходив до школи майбутній дисидент та лідер Народного руху України, де могили його батьків, відкрили музей-садибу.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Народний Вісник»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Ми захоплюємося старовиною, але живемо сучасністю ”
Овідій

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.