Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


«Ми стали свідками народження нової козацької рок-держави»

Наші новини Регіон: м.Київ 14506 переглядів

Опубліковано - 9.05.2006 00:25 | Всі новини | Версія для друку

Олег Скрипка (праворуч) та Олександр Піпа
Олег Скрипка (праворуч) та Олександр Піпа
Так сказав Олег Скрипка під час свого виступу, яким завершив перший фестиваль українського року «Рок Січ», що проходив 6-7 травня в Києві, на Трухановому острові. В ньому взяли участь 44 рок-колективи, серед яких були як відомі, так і зовсім нові. Фестиваль власне і був організований, щоб вони могли себе показати.

Про це в одному з інтерв’ю зазначив Олег Скрипка, натхненник та безпосередній учасник цього рокового дійства. Він виступив ініціатором та продюсером глобальної програми розвитку української рок-музики. В рамках цієї програми, окрім самого фестивалю «Рок Січ», було на меті започаткування бази українських гуртів, ініціація комунікації між гуртами та між гуртами і публікою.

Перший день "Рок-Січі" пройшов майже вдало, дощ так і не почався, хоча дуже збирався, і завершився виступами панк-рок-гурту «Борщ» на сцені «Баржа», «Танком на майдані Конго» на сцені «Ротонда» та київського гурту «ТОЛ» (скорочена назва вибухівки трінітротолуола) на сцені «Вежа». До речі, «вежовики» представляли важкий рок, і біля цієї сцени в основному концентрувалися одягнені в чорне прихильники готичної музики і відповідного стилю.

Більш «гуманну» музику грали на «Ротонді», але центральною сценою все ж таки була «Баржа», на якій грав дуже цікаву музику «Оркестр Янки Козир».
На ній же виступав і «Абздольц», відомий своїми «Пікемонами», яких якщо не вбити, то «вони нас уб’ють».

Ярлик «хед-лайнер першого дня фестивалю» організатори причепили «Борщу», в якому грає Сашко Піпа з «Воплів Відоплясова». А робочою мовою була все ж таки російська, хоча й декларувалося, що цей фестиваль буде вільним від попси і російської мови. Формально ж принцип не порушувався – всі пісні співалися українською.

Перший день фестивалю був наче «підігрівом» другого дня, протягом якого на «Баржі» встигли виступити групи «Далеко» (Сats), ДЖАіРА, «Щастя», «М.Р.», «От Вінта!», «Фактично самі» ну і, звичайно, наші ювіляри – «ВВ». Хто не знав – Воплям Відоплясова виповнилося 20 років!

Лідерка «Фактично самих» Ірена Карпа вийшла на сцену зі смугастим прапором наркоманів, з яким їй не вдалося пройти «Маршем свободи» 6 травня. За це в неї полетіли з натовпу пляшки, але не влучили. Її прихильники спочатку також розмахували «прапорами свободи», але на другій пісні їх (прапорів) в натовпі вже не було.

Тоді Ірена почала дорікати міліції, що, мовляв, несправедливо виходить: прапор України можна тримати, а цей – ні. Вона поводилася достатньо провокативно, декларуючи, що ми вільні люди і вільні робити, що заманеться. А «пацанам», які змусили прибрати ті прапори, побажала 7 років невдалого сексу. Всі пісні, які співала Карпа, були старі – зараз Ірена стала письменницею, для нових пісень, напевно, часу не вистачає.

На сцені «Ротонда» грали і співали київський «Квітень руїн», створений в квітні минулого року, який грає хард-, блюз- і джаз-рок, п’ятирічний гурт «Роллікс», «Бугі Вугі Джем Слем», які, до речі вже встигли стати яскравим явищем новітньої української хіп-хоп-фанк сцени. Далі були київський «Pink Pong” та іллічівська «Корпорацція», львівська «Верховна зрада» і чернівецькі «Стелсі».

Сцену «Вежа» цього дня вшанував своїм виступом «Вій» з Дмитром Добрий-Вечір на чолі. Як відомо, гурт був заснований ще 1991 року і має неабиякі творчі здобутки (достатньо лише подивитися на перелік фестивалів та різних заходів, в яких брав участь цей колектив).

А от справжнім хед-лайнером (чомусь ну дуже популярне словечко в цій тусовці) всього фестивалю був Олег Скрипка і «Воплі Відоплясова», тільки заради виступу яких варто було б відвідати цей фестиваль. Скрипка був неперевершений і як співак, і як актор. Між піснями пафосно читав віршовані рядки або просто філософствував, як, наприклад: «Попсі – ні! Сміттю – ні! Езотериці – так!»
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Наші новини»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Ніколи не виживе той народ, який сприймає трактування своєї історії очима сусіда”
Фрідріх Ніцше

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.