Аратта - На головну

16 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Ромашка та деревій - найдавніші гомеопатичні засоби

За межею віків 15676 переглядів

Опубліковано - 20.07.2012 14:11 | Всі новини | Версія для друку

Ромашка та деревій - найдавніші гомеопатичні засоби
Ромашка та деревій - найдавніші гомеопатичні засоби
Навички примітивної медицини були відомі ще неандертальцям, які жили в печері Ель Сідрон на півночі Іспанії.

Вчені встановили: древні люди користувалися ромашкою і деревієм. Про це свідчать сліди рослинних цукрів у скам’янілому нальоті на зубах, повідомляє MedDaily.

За словами Карен Харді, керівника робочої групи з Автономного університету Барселони, печера Ель-Сідрон привернула увагу фахівців ще в 1994 році. Тоді в ній знайшли останки 13 неандертальців, включаючи щелепу, кістки і зуби. Тут предки людини жили приблизно 47 000-50 000 років тому.

Однак тільки зараз дослідники відокремили і проаналізували фрагменти скам’янілого нальоту з знайдених в печері зубів. У нальоті були виявлені сліди рослинної їжі - крохмаль, вуглеводи та інші речовини нетваринного походження. Причому, судячи з усього, рослини термічно обробляли.

До того ж, в емалі вчені виявили молекули, характерні для лікарських рослин (ромашки та деревію), що володіють низькою харчовою цінністю. Отже, - це однозначно були ліки.

Ромашка - прекрасний антисептик, болезаспокійливий, седативний, протисудомний і потогінний засіб. А деревій має кровоспинні, спазмолітичні, протизапальні, бактерицидні, протиалергічні, жовчогінні властивості.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «За межею віків»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

...Всяк мусить пізнати свій народ і в народі себе. Чи ти рус?... Будь ним... Чи ти лях?... Ляхом будь. Чи ти німець? Німечествуй. Француз? Французуй. Татарин? Татарствуй. Все добре на своєму місці в своєму образі, і все красно, що чисто, природно, що не є підробкою, не перемішано з чужим по роду...”
Григорій Сковорода

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.