Аратта - На головну

27 квітня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- серед найдавніших та найважливіших символів Великоднього яйця (писанки) є символ Сонця. Найпростішим зображенням Сонця є коло з промінням або без нього. На Великодніх яйцях, незалежно від релігії, що існують на Україні, також зображено восьмиконечну зірку, що в минулому була символом Сонця. Свастика (сварга, свастя), або як її називали “нерівний хрест” або “гусячі шийки”, в язичницькі часи була символом Сонця. В ті часи, вважалося, що яйце було талісманом, що мав значну силу, оскільки воно захищало власника від хвороб, невдач або злого ока. Символічна сила Великоднього яйця пояснювалася не лише тим, що воно захищало власника від злого, але й тим, що воно захищало людей та зберігало людський рід.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Штучний «язик». В Одесі батьки більшості першокласників обрали українську мову навчання

За право людини Регіон: Одеська область 7834 перегляди

Опубліковано - 9.08.2012 11:10 | Всі новини | Версія для друку

Штучний «язик». В Одесі батьки більшості першокласників обрали українську мову навчання
Штучний «язик». В Одесі батьки більшості першокласників обрали українську мову навчання
Більшість батьків, які відправляють своїх дітей у перші класи одеських шкіл, обрали українську мову навчання.

Про це повідомила на прес-конференції заступник начальника Управління освіти Одеської міськради Вікторія Іщенко.

За даними управління, 52% батьків написали заяви, в яких висловилися, щоб їхніх дітей навчали державною мовою, а 48% обрали для своїх дітей російську мову навчання.

Разом з тим, кількість російськомовних класів цього року, порівняно з минулим, зросла: 1 вересня буде відкрито 33 таких класи, а в 2011 році їх було 26.

Іщенко відзначила, що перші класи формувалися цього року за обраними батьками мовами навчання (російською чи українською) згідно з прийнятою Одеською міськрадою «Програмою збереження і розвитку російської мови на період з 2011 по 2015 роки».

«Російських класів не буде тільки в українській гімназії №7, - повідомила Іщенко, - оскільки рада гімназії проголосувала за дотримання Статуту навчального закладу і відмовилася навчати дітей цій мові».

У зв’язку з різким збільшенням в минулому році першокласників, які навчаються російською мовою, за рахунок міського бюджету додатково придбано 815 комплектів підручників, повідомила заступник начальника Управління освіти.

Як повідомлялося раніше, у липні 2011 року Одеська міська рада дозволила 78 школам й 120 дошкільним установам вести навчання українською і російською мовами.

8 квітня 2011 року Одеська міська рада затвердила програму розвитку та збереження російської мови в місті до 2015 року. На реалізацію програми депутати міськради в ході засідання сесії в п’ятницю виділили з бюджету Одеси 805 тисяч грн. Програма передбачає уведення у школах російської мови навчання, використання російської мови при розміщенні табличок з назвами вулиць і вивісок, в кінопрокаті, на телебаченні і радіо, а також у питаннях захисту прав споживачів та інших сферах.
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «За право людини»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Історія вчить лише тому, що вона ніколи нічому не навчила народи”
Георг Гегель

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.