Аратта - На головну

3 травня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в місті Батурин (Чернігівська область) 5 листопада 1702 року у генерального писаря Пилипа Орлика народився син Григор. Згодом вони будуть змушені покинути Україну. Пилип Орлик буде гетьманувати понад тридцять років, але більша частина його гетьманства пройде в еміграції. Григор Орлик стане визначним державним і військовим діячем Франції, генералом і довіреною особою короля Людовіка XV, отримає графський титул і велику кількість європейських нагород. В 1747 році Г.Орлик одружиться на Луїзі-Олені де Брюн де Дентельвіль і стане володарем значних земель у Франції. Під Парижем він буде мати замок. В середині ХХ ст. на землях, що колись належали Григору Орлику буде побудований міжнародний аеропорт “Орлі”...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


За чесні вибори. Для кандидатів від Партії регіонів закону не Існує?

Вибори-2012 Регіон: Дніпропетровська область 7873 перегляди

Опубліковано - 12.09.2012 11:58 | Всі новини | Версія для друку

За чесні вибори. Для кандидатів від Партії регіонів закону не Існує?
За чесні вибори. Для кандидатів від Партії регіонів закону не Існує?
Громадські активісти Дніпропетровщини звинуватили кандидатів у депутати від Партії регіонів у незаконному використанні персональних даних виборців.

В одному з районів області представники кандидата розповсюджували агітаційні матеріали, взявши адреси потенційних виборців зі шкільної бази даних. Активісти обіцяють подати до суду. Водночас у Партії регіонів звинувачення відкидають, називаючи їх «провокацією».

У Дніпропетровську, на виборчому окрузі № 26, агітаційні матеріали за кандидата від Партії регіонів, заступника голови Дніпропетровської облдержадміністрації Івана Ступака поширюють вчителі, зафіксували активісти мережі «Опора». Зазначають: аби роздати листівки потенційним виборцям, батькам своїх учнів, працівники 99-ої школи використали базу учнівських адрес. Розносячи агітки по домівках, вчителі не приховували, звідки взяли адреси, але не вбачали у цьому нічого протизаконного, каже координатор «Опори» у Дніпропетровську Ольга Солодушко. Між тим, наполягає вона, це серйозне порушення.

«Ми вважаємо, що використання політичною силою даних учнів, які зберігаються у шкільних журналах, є порушенням Закону України «Про захист персональних даних». Стаття 10, пункт 3. По-друге, ми спостерігаємо по всій області, що вчителі працюють на лише на одну політичну силу – Партію регіонів. Негласно керівники багатьох районних адміністрацій працюють є керівниками виборчих штабів, тобто мають вплив на працівників бюджетної сфери. А це є порушенням Закону України «Про вибори» стосовно рівного ставлення до кандидатів і партій з боку влади», – сказала в коментарі Радіо Свобода Ольга Солодушко.

Учителі відпрацьовують…

Директор школи, вчителі якої розносили листівки регіонала, Володимир Гончаров усі звинувачення відкидає. Каже: вчителі підпрацьовують агітаторами у штабі кандидата винятково у вихідні й роблять це з власної волі, а не за наказом адміністрації школи. Не виключає: вони могли використати інформацію про учнів «для допоміжної роботи», адже ці дані є в кожному шкільному журналі. Однак хто саме з підлеглих це робив, директор наразі не знає.

«У мене 80 вчителів, і якщо хтось із них відпрацьовує у вихідний день, то це його особиста справа. Я поставив питання, щоб знайти хто, але всі знизують плечима. Це класний керівник, у якого в журналі є ці дані, чи хтось ще – це не можна довести», – зазначив Радіо Свобода Володимир Гончаров.

«Є якась нерівність у виборчому процесі»

Раніше на використанні персональних даних про потенційних виборців спостерігачі спіймали ще одного кандидата від Партії регіонів, заступника міського голови Дніпропетровська Ігоря Циркіна. Від його імені жителям надходили листівки-привітання з днем народження. Звідки у кандидата дізнались адреси людей і дати їхніх народжень, невідомо. Ця інформація теж є «персональною» і охороняється законом, кажуть спостерігачі.

«Якщо у людей є база даних, ми не знаємо, як ця база даних може бути використана. А чому тоді до неї немає доступу в інших політичних партій й в інших людей? Певно,є якась нерівність у виборчому процесі», – повідомив керівник Незалежної асоціації журналістів Іван Красиков.

У Партії регіонів усі звинувачення в порушенні законодавства відкидають. Речник обласної організації партії Андрій Міхейченко сказав Радіо Свобода:

«За нашими даними, ця інформація не підтверджується, нічого подібного немає. Більше того, ми спостерігаємо в області системне створення провокацій, схожих випадків, використання «брудних» технологій опонентами проти нас», – сказав Андрій Міхейченко.

Між тим спостерігачі попереджають, що ці випадки стануть підґрунтям до судових позовів.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Вибори-2012»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Все, що йде поза рами нації, це або фарисейство людей, що ітернаціональними ідеалами хотіли би прикрити свої змагання до панування одної нації над другою, або хворобливий сентименталізм фантастів, що раді би широкими “вселюдськими” фразами прикрити своє духове відчуження від рідної нації...”
Іван Франко

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.