Аратта - На головну

20 квітня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- серед найдавніших та найважливіших символів Великоднього яйця (писанки) є символ Сонця. Найпростішим зображенням Сонця є коло з промінням або без нього. На Великодніх яйцях, незалежно від релігії, що існують на Україні, також зображено восьмиконечну зірку, що в минулому була символом Сонця. Свастика (сварга, свастя), або як її називали “нерівний хрест” або “гусячі шийки”, в язичницькі часи була символом Сонця. В ті часи, вважалося, що яйце було талісманом, що мав значну силу, оскільки воно захищало власника від хвороб, невдач або злого ока. Символічна сила Великоднього яйця пояснювалася не лише тим, що воно захищало власника від злого, але й тим, що воно захищало людей та зберігало людський рід.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


На Чернігівщині мають намір скоротити 250 шкіл

Освіта Регіон: Чернігівська область 16593 перегляди

Опубліковано - 5.01.2007 16:11 | Всі новини | Версія для друку

На Чернігівщині мають намір скоротити 250 шкіл
На Чернігівщині мають намір скоротити 250 шкіл
У третині з тих, котрі ще діють - майже порожні парти. За ними нікому сидіти. Бо в області нині 100 закладів, у кожному з яких менше 40 учнів.

За 20 останніх років населення Чернігівщини скоротилося на півмільйона, а навчальних закладів залишилося стільки, скільки й було.

Місто Остер на Чернігівщині. Тут є школа, де близько 300 учнів, та гімназія, що розрахована на понад 1 000 дітей. Проте нині в ній навчається лише близько 500. Утримувати одразу два навчальних заклади в маленькому містечку не вигідно. Закрити школу, перевести дітей та учителів до гімназії - один із варіантів владнати проблему. Однак викладачі проти.

Ганна Музика, заступник директора Остерської ЗОШ № 2:
«Тут тепло, теплий дружний колектив. Діти задоволені, школа користується авторитетом серед батьків, по набору питань нема. Але кількість дітей у місті Острі скорочується, тому ми у цьому році набрали один перший клас, а так було два».

Об’єднувати заклади не доцільно, - каже міський голова Остра Василь Западня. Місту потрібні і школа, і гімназія, - каже він.

Василь Западня, міський голова Остра: «Це зовсім інший колектив, різні традиції, а школа №2 імені Збанацького - інший колектив, інші традиції. Багато жителів Остра хочуть здавати дітей саме в школу Збанацького. Тому, на думку громади і мою думку, об’єднання цих двох закладів у місті не доцільне».

Володимир Тандура, заступник голови облдержадміністрації з гуманітарних питань:
«З 740 шкіл, які є в області, повинно бути не більше 500 з урахуванням того, що і народжуватися у нас 500 буде з великим запасом. Тоді ми вивільнимо кошти, тоді буде в школі і тепло, і нові комп’ютерні класи, і нові кабінети, і так далі».

У Чернігівській облдержадміністрації кажуть: утримувати школи, заради кількох десятків учнів, дозволити собі не може ані держава, ані громада. Отож, єдина рада - скоротити котрийсь із навчальних закладів.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Освіта»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Скільки рабів, стільки ворогів”
Сенека

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.