Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Глухів (Сумська область) 12 травня 1870 року, поширилися звістка, що їх знаменитому земляку Артемію Яковичу Терещенко, відомому цукрозаводчику та меценату височайшим указом надано потомственне дворянство. Сини згодом гідно продовжували його справу. А от численні онуки, вже стали прикладати свої здібності в інших іпостасях. Михайло Іванович Терещенко був міністром фінансів та закордонних справ в уряді О.Керенського; Федір Федорович Терещенко був талановитим авіаконструктором, вельми високо цінувався Жуковським, й літаки його конструкцій були прийняті на озброєння російською армією в І Світовій війні...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


У концтаборі хворого Луценка “лікують” працею

Назад в СРСР 8542 перегляди

Опубліковано - 15.10.2012 21:33 | Всі новини | Версія для друку

У концтаборі хворого Луценка “лікують” працею
У концтаборі хворого Луценка “лікують” працею
Дружина екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка, який відбуває покарання у Менській виправній колонії №91 на Чернігівщині, заявляє, що його не лікують належним чином.

У Чернігові під час прес-конференції Ірина Луценко повідомила, що зараз у чоловіка осіннє загострення хвороб, але належних ліків та знеболювальних він не отримує. У колонії наявні тільки Но-шпа та ще один з препаратів.

За її словами, у такому стані Луценко змушений працювати. "Коли ж лікар дозволяє ув’язненому залишитися у камері, він не робить відповідних записів у журналі і Луценко отримує догани, які у подальшому не дозволять отримати дострокове звільнення чи перейти на поселення", - сказала дружина ув’язненого.

"Влада жодним чином не збирається Луценка випускати, влада не збирається Луценка лікувати. Це чисто політичне переслідування", - заявила І.Луценко.

Вона також повідомила, що в Чернігові Луценко погодився на проведення двох із чотирьох рекомендованих лікарями обстежень. Зокрема, він зазначив, що погодиться на пункцію печінки тільки за умови перебування у спеціалізованому лікувальному закладі, оскільки повертатися після такої процедури в колонію досить небезпечно. "Оскільки таку умову не виконали, він відмовився від цього аналізу", - повідомила дружина Луценка.

І.Луценко також зазначила, що, на її думку, на лікарів, які обстежували її чоловіка, тиснуть, оскільки висновок про стан здоров’я її чоловіка з’явився через три дні, і в ньому було зазначено, що лікування може бути й надалі медикаментозне.

За її словами, захворювання Луценка не сумісні з перебуванням за гратами, проте лікарі пишуть висновки, що лікування має проходити у колонії.

Як повідомлялося раніше, прес-служба ДПтС 11 жовтня заявила, що Луценка, який відбуває покарання у Менській колонії, було обстежено у Чернігівській обласній клінічній лікарні, і медики не виявили у нього захворювань, які б передбачали стаціонарне лікування. «Стан здоров’я пацієнта задовільний», - зазначалося в повідомленні пенітенціарної служби.

Водночас дружина екс-міністра внутрішніх справ заявила, що упевнена, що "обстеження не проводилося».

За її словами, напередодні спілкувалася із чоловіком, і “враховуючи його хвороби, для обстеження мала бути проведена хоча б одноденна підготовка, оскільки потребувалося введення зондів та взяття пункцій для визначення подальшого лікування, але ніхто не готував до серйозного обстеження у лікарні».

За словами І.Луценко, при зустрічі із омбудсменом Луценко попереджав, що не дасть згоди на обстеження, поки його не госпіталізують у стаціонар.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Назад в СРСР»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Чим обмеженішим є світогляд людини, чим менше вона знайома з історією, природою і філософією, тим щиріша її прихильність до своєї релігії ”
Людвіг Фейєрбах

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.