Аратта - На головну

20 квітня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- Київ був найбільшим містом Європи у ХІ сторіччі, в п’ятдесят разів більшим за Лондон, в десять – за Париж. Досяг свого розквіту за Ярослава Мудрого (1010-1054 н.е.), який поріднився з королівськими родинами Франції, Норвегії, Румунії та Польщі. Німецький церковний діяч XІ століття єпископ із Саксонії Титмар Мерзебурзький у своїй «Хроніці» у 1012 - 1018 роках, характеризує Київ як «велике місто, у якому більш 400 церков, 8 ринків, незліченна кількість жителів». На початку ХІ століття теперішня столиця України мала 50 тисяч населення. Для порівняння, у Лондоні на той час мешкало 20 тисяч жителів. Німецький хроніст XІ століття Адам Бременський називав Київ «суперником костянтинопільського скіпетра, найчарівнішої прикраси Греції».
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Ізраїль, як і антиукраїнські сили в Україні, стурбований проходженням ВО «Свобода» до Верховної Ради

Національне питання 9448 переглядів

Опубліковано - 31.10.2012 06:23 | Всі новини | Версія для друку

Посол Ізраїлю в Україні Реувен Дін-Ель
Посол Ізраїлю в Україні Реувен Дін-Ель
Послу Ізраїлю в Україні «дуже неприємно», коли до влади в державі приходять радикальні партії. Він чув з вуст керівника «Свободи» і «антисемітські і напівантисемітські вислови».

Посол Ізраїля в Україні Реувен Дін-Ель дуже сподівається, що передвиборча риторика представників партії «Свобода» зміниться. Про це він розповів виданню ZN.UA.

Коментуючи запитання кореспондента ZN.UA щодо результатів виборів в Україні і, зокрема, проходження до парламенту представників партії «Свобода», посол сказав, що кожен народ має право обирати тих людей до парламенту, яких вважає за потрібне.

Що ж стосується проходження до парламенту партії «Свобода», то він зокрема зазначив, що його «більш турбує не так сама партія „Свобода“, я її об’єднання з партією «Батьківщина», яка достатньо легітимна».

На думку посла, зближення цих партій є тенденцією. І це його турбує. «Право кожного обирати представників тих партій, кого він хоче. Але коли радикальна партія з’єднується з донедавна провідною партією «Батьківщина», мене, як і державу Ізраїль, це дещо турбує. Бо не можна сидіти з пов’язкою на очах і говорити, що нічого не чуєш, нічого не бачиш. Я чув з вуст керівника «Свободи» і антисемітські і напівантисемітські вислови. І це дуже неприємно, коли до влади держави приходять такі політичні сили», — підкреслив ізраїльський дипломат.

«Я впевнений, що частково це була передвиборча гарячка, бажання якомога більше отримати голосів виборців. Я дуже сподіваюсь, що після виборів ця риторика зміниться», — зазначив Дін-Ель.

Дивно, але стурбованість проявили і відомі в Україні опозиційні журналісти

На своїх сторінках в Facebook два відомих в Україні журналісти практично синхронно висловили стурбованість від проходження до Верховної Ради ВО «Свободи», звинувативши їх в неонацизмі.

«А это - "Свобода". Свастику на груди активиста сфотографировал один из международных наблюдателей в окружной комиссии №223 ( Юрий Левченко vs Виктор Пилипишин). Как объяснила мне одна местная активистка-представительница Юрия Левченко: "Это же древние знаки! И крест кельтский и свастика... Они ж еще на вышиванках были". А по-моему, никакого оправдания этому нет. Не хотелось бы забегать вперед, но кажется, нас не предупреждали, что собираются грабеж сменять неонацизмом», - так коментує Мустафа Наєм фотографію з приміщення ОВК, на якій активіст ВО «Свобода» зображений зі сваргою.

Коментуючи проходження представника ВО «Свобода» Андрія Іллєнка в 215-му окрузі, Вахтанг Кіпіані в Facebook висловлюється про націоналістичне об`єднання наступним чином: «З ідеологічних мотивів погляди Андрія для мене неприйнятні. І та частина, що "соціал-", і та, що "націоналістична"».
Свобода відкинула звинувачення в антисемітизмі, які з’явилися в ізраїльській пресі

Напередодні, глава асоціації міжпарламентської асоціації Ізраїль-Україна депутат ізраїльського парламенту Алекс Міллер висловив побоювання, що прихід «Свободи» до влади погіршить відносини двох країн.

"Не можу зрозуміти, навіщо лідери української об’єднаної опозиції Батьківщина вирішили підписати угоду про створення після виборів 28 жовтня коаліції з Олегом Тягнибоком, головою антисемітської партії «Свобода»", - заявив Міллер, нагадавши також про різкі висловлювання лідера «Свободи» на адресу євреїв.

За словами ізраїльського парламентаря, його і його колег в Ізраїлі непокоїть та обставина, що націоналісти можуть отримати "не тільки парламентське представництво, але й увійти до складу уряду".

Партія Всеукраїнське об’єднання «Свобода» вважає необґрунтованими звинувачення її в антисемітизмі.

Про це 29 жовтня 2012 р.на брифінгу повідомив керівник виборчого штабу Свободи Руслан Кошулинський.

"Ніяких антинаціональних поглядів, висловлювань або заяв ніколи Всеукраїнське об’єднання Свобода не робило", - сказав він, коментуючи повідомлення, які з’явилися в ізраїльській пресі, про те, що в парламент України нібито пройшла антисемітська партія.

Кошулинський також зазначив, що «Свобода» виступає за співпрацю з усіма національними меншинами.

"Ми чи не єдина партія, яка у своїй програмі має чітку позицію щодо якісної співпраці між усіма національними меншинами в Україні", - сказав він.

Пізніше з аналогічною заявою виступив лідер «Свободи» Олег Тягнибок, заявивши, що антисемітська складова в програмі і поглядах партії не присутня.

“Я хотів би знову звернутися до високих державних представників держави Ізраїль: ми дуже поважаємо патріотичні почуття громадян вашої держави. Будь-ласка, поважайте аналогічно почуття громадян України і право українців на вільне волевиявлення”, – заявив Олег Тягнибок.



Як відомо, стурбованість високим прохідним відсотком «Свободи» раніше заявили комуністи та очільник Партії регіонів, діючий прем`єр-міністр України, Микола Азаров.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Національне питання»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Чудо не суперечить законам природи - воно суперечить нашим уявленням про неї ”
Блаженний Августин

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.