Аратта - На головну

20 квітня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- Гоголь, зупиняючись у німецьких готелях, підписувався як “Гоголь-українець”. Гоголя не любили в Росії, бо героїчною і красивою показував він Україну, а нерозумною і дикою Московщину. “Киньмо Московщину… Для кого ми працюємо?… Поїдемо до Києва, адже він наш, не їхній”, – писав він у листі до другого українця – Михайла Максимовича, видатного нашого вченого-природознавця, історика, філософа, фольклориста.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


9 округів, де триває протистояння влади і опозиції

Вибори-2012 6170 переглядів

Опубліковано - 5.11.2012 15:08 | Всі новини | Версія для друку

9 округів, де триває протистояння влади і опозиції
9 округів, де триває протистояння влади і опозиції
У низці мажоритарних округів провладні кандидати домагаються перемоги завдяки судам: вони опротестовують результати виборів на окремих дільницях, домагаючись перерахунку голосів або визнання їх недійсними, після чого стають переможцями.

Округ №11 (центр - Вінниця), де змагалися кандидат від «Батьківщини» Наталія Солейко та самовисуванець Олександр Домбровський (екс-голова Вінницької облдержадміністрації).

Після перерахунку голосів на дільницях, проведеного за рішенням Вінницького окружного адмінсуду, Домбровський випередив Солейко, яка до цього лідирувала, на 2,16%.

Округ №14 (Жмеринка, Вінницька область), де змагалися кандидат від «Батьківщини» Іван Мельничук та самовисуванець Віктор Жеребнюк.

Після підрахунку 100% бюлетенів на першому місці був Мельничук. Втім, Жеребнюк зажадав перерахувати голоси на десяти дільницях, в результаті чого понад 50% бюлетенів на більшості дільниць було визнано недійсними. У результаті Жеребнюк став переможцем.

Округ №94 (Обухів, Київська область), де змагалися кандидат від «Батьківщини» Віктор Романюк та кандидат від Партії регіонів Тетяна Засуха (дружина екс-губернатора області).

За підсумками підрахунку протоколів з мокрими печатками лідирував Романюк. Однак Київський апеляційний адмінсуд скасував результати виборів на 28 дільницях, де перемагав Романюк, і на першому місці опинилася Засуха.

Округ №132 (Первомайськ, Миколаївська область), де змагалися кандидат від опозиції Аркадій Корнацький і заступник голови Миколаївської облдержадміністрації Віталій Травянко (ПР).

За першими даними на сайті ЦВК після підрахунку 100% голосів відрив Корнацького від Травянка склав 4 167 голосів. Однак через добу дані на сайті змінилися на користь регіонала. Опозиція почала вимагати перерахунку.

Подальші події у Первомайську привернули до себе увагу всієї України. Так, в ніч з 1 на 2 листопада співробітники Державної виконавчої служби (ДВС) вилучили протоколи засідання виборчої комісії. У супроводі бійців «Беркута» вони спробували вивезти їх на автобусі, але дорогу їм перекрили місцеві жителі (за фактом фактом блокування проїзду співробітників ДВС порушено кримінальну справу). Поки у Первомайську тривало протистояння, голова і чотири члени окружкому доставили протоколи у Центрвиборчком.

«Факт прийняття протоколу означає його легітимізацію», - зазначив голова ЦВК Володимир Шаповал. У той же час, він доручив перевірити всі протоколи цього окружкому "до коми".

Округ №216 (Київ, Дніпровський район), де змагалися кандидат від «Батьківщини» Ксенія Ляпіна та самовисуванець Олександр Супруненко (брат затя екс-мера Києва Леоніда Черновецького).

За підрахунком 100% протоколів перемогла Ляпіна. Однак Київський окружний апеляційний суд ухвалив рішення про перерахунок голосів на 19 дільницях.

Округ №223 (Київ, Шевченківський район), де досі триває боротьба між кандидатом від ВО «Свобода» Юрієм Левченком та самовисуванцем Віктором Пилипишиним (екс-голова Шевченківської районної у Києві ради та державної адміністрації).

Тут ще відбувається підрахунок голосів. Наразі лідирує Левченко. Однак, суд постановив перерахувати голоси на 11 дільницях.

Округ №211 (Київ, Голосіївський район), де змагалися кандидат від «Батьківщини» Сергій Терьохін та регіонал Ігор Лисов.

У цьому окрузі переміг Терьохін, однак апеляційний суд дозволив перерахувати голоси на понад 40 дільницях у цьому виборчому окрузі.

Є округи, де опозиціонери набрали більшість голосів відповідно до даних протоколів з мокрими печатками, однак в кінцевому результаті перемогли провладні кандидати.

Приміром, округ №197 (Канів, Черкаська область), де змагаються кандидат від «Батьківщини» Леонід Даценко та само висуванець Богдан Губський. У цьому окрузі ще сьогодні вранці станом на 8:00 було пораховано 88.35% протоколів: Даценко випереджав Губського на понад 2%. Однак вже о о 8:35 на сайті ЦВК з’явилися дані про обробку 100% протоколів, за результатами яких Губський переміг з результатом 35,65% голосів. Даценко набрав - 31,82% голосів.

Або ж округ №90 (Біла Церква, Київська область), де змагалися кандидат від ВО «Свобода» Олександр Марченко та самовисуванець Віталій Чудновський (колишній охоронець Юлії Тимошенко, а нині наречений сестри голови Адміністрації Президента Юлії Льовочкіної).

Марченко отримав більшість голосів за даними протоколів з мокрими печатками. Втім, окружком визначив переможцем Чудновського. Свободівець оскаржив це рішення у суді, який не побачив фактів фальсифікації. Марченко розпочав апеляційний процес.

Крім того, опозиція висунула вимогу визнати законну перемогу кандидатів від об’єднаної опозиції на округах №95 (центр – Ірпінь, Київська область), №99 (Кіровоград, Ленінський район), №130 (центр – Баштанка, Миколаївська область), №194 (Черкаси, Придніпровський район).
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Вибори-2012»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Чим обмеженішим є світогляд людини, чим менше вона знайома з історією, природою і філософією, тим щиріша її прихильність до своєї релігії ”
Людвіг Фейєрбах

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.