Аратта - На головну

3 травня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- передтечею кінотворчості італійськіх неореалістів була стрічка, знята українською кіностудією. Цією кінострічкою фахівці вважають фільм Марка Донського “Веселка” (1943 рік) за однойменною повістю Ванди Василевської. Фільм був знятий на київській кіностудії, яка в роки Другої світової війни була евакуйована в Середню Азію. Він розповідає про українське село під час війни. Президент Рузвельт, переглянувши фільм, надіслав режисерові телеграму з подякою, а у 1944 році картина була відзначена Асоціацією кіно і радіо США.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Президент підписав мораторій на продаж землі. З коментарями

Подія дня 7896 переглядів

Опубліковано - 11.01.2007 17:56 | Всі новини | Версія для друку

Президент підписав мораторій на продаж землі. З коментарями
Президент підписав мораторій на продаж землі. З коментарями
Президент Ющенко сьогодні підписав Закон про мораторій на продаж землі. Тепер думає, чи подавати у Конституційний Суд.

Президент має намір найближчим часом звернутися до Конституційного Суду з поданням відносно правомірності рішення Верховної Ради продовжити мораторій на продаж земель сільськогосподарського призначення. Про це Віктор Ющенко заявив сьогодні в Алчевську, відповідаючи на запитання журналістів.

«У мене залишається право звернутися з поданням до Конституційного Суду з проханням визнати це рішення неконституційним», – сказав Глава держави. За словами Президента, вето яке він наклав на відповідний закон, було «спробою застерегти парламент від прийняття цього рішення». При цьому В. Ющенко здивований позицією деяких політичних сил у цьому питанні.

Глава держави також наголосив, що необхідність запровадити повноцінний ринок землі не пізніше 1 січня 2008 року закріплена в Універсалі національної єдності.

Президент назвав рішення Верховної Ради «кричущим порушенням прав людини, яке нагадує сталінські часи» - повідомляє прес-служба Глави держави.

Він наголосив, що Конституція України визначає право розпоряджатися своєю власністю фундаментальним правом людини, відтак у цьому питанні не повинно бути жодних обмежень для якоїсь категорії населення, наприклад, селян.

Крім того, продовження мораторію призводить до тінізації земельного ринку, відзначив В. Ющенко.

«Переконаний, якщо припинення в 2008 році мораторію на право селянина розпоряджатися своєю землею стоїть під питанням, то ми під серйозний сумнів ставимо розвиток сільськогосподарського виробництва», – додав Президент.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Подія дня»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Минулі покоління лишили нам не так розв`язання проблем, як самі проблеми”
Сенека

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.