Аратта - На головну

16 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в селі Лемеші (Чернігівська область) на початку XVIII століття народився хлопчик Олексій Розум. У вільний від випасу корів час, він співав у сільскому церковному хорі, де був помічений, відправлений до Петербургу й згодом став графом Розумовським й вінчаним чоловіком імператриці Елизавети (щоправда без права престолонаслідування). Брат графа Кирило у 18 років (!!!) очолив петербургську академію наук, а згодом ще й став гетьманом Лівобережної України...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Аналіз ДНК на генетичну сумісність з партнером набирає всі більшої популярності

Він і Вона 20122 перегляди

Опубліковано - 22.11.2012 04:18 | Всі новини | Версія для друку

Аналіз ДНК на генетичну сумісність з партнером набирає всі більшої популярності
Аналіз ДНК на генетичну сумісність з партнером набирає всі більшої популярності
Швейцарські вчені пропонують вибирати статевого партнера за тестом на генетичну сумісність.

Швейцарська компанія GenePartner розробила методику вибору статевого партнера за аналізом ДНК.

Відповідні тести вже продаються в Мережі. Суть тесту полягає в тому, що пара, яка бажає перевірити генетичну сумісність, замовляє набір для взяття спеціальних проб. Зразки потім відправляються в компанію, яка, провівши дослідження, висилає партнерам пароль від їх особистої сторінки на сайті, де зберігаються результати тесту.

Під час діагностики насамперед перевіряється сумісність партнерів за людськими лейкоцитарними антигенами (HLA, головний комплекс гістосумісності).

Додаткові дослідження обираються індивідуально і можуть включати практично будь-який аналіз генів, наприклад, на відповідність варіантів ферментів, що відповідають за метаболізм нейромедіаторів.

За результатом аналізу визначається генетична сумісність партнерів. Зазначається, що GenePartner співпрацює з низкою міжнародних сайтів знайомств.

Як ми вже повідомляли, саме таку послугу надає німецький сайт знайомств Gmatch.

Раніше вчені з’ясували - для того, щоб зрозуміти, чи підходить ця людина нам в партнери чи годиться виключно в друзі, досить зробити вдих. Ледве вловимий запах тіла «сканується» нашою підсвідомістю, яка аналізує отримані МНС-гени (головний комплекс гістосумісності - ГКГС, англійською - major histocompatibility complex - MHC) візаві, щоб відповісти на запитання «Якими будуть діти».

Принцип простий - чим більша різноманітність білків MHC, тим ефективніший імунітет, тому для одержання здорового потомства завжди потрібен партнер з набором MHC-генів, що сильно відрізняється. У лабораторії сайту знайомств саме ці гени, що мають наукову назву «білки комплексу гістосумісності», і досліджуються.

Якщо хтось з бажаючих познайомитися вам припав до душі, зустрічатися і вдихати запах його тіла тепер не обов’язково, можна, зробивши відповідні аналізи (249 доларів США, - а саме стільки, наприклад, коштує аналіз GenePartner) запустити програму з перевірки генетичної сумісності і в режимі он-лайн з’ясувати, чи підходите ви одне одному.
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Він і Вона»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Єдина країна в світі, де не викладалася в університетах історія цієї країни, де історія вважалася чимось забороненим, ворожим і контрреволюційним, — це Україна. Другої такої країни на земній кулі нема. Де ж рождатися, де плодитися дезертирам, як не у нас? Де рости слабодухим і запроданцям, як не у нас? Не вина це дезертирів, а горе. Не судить їх треба, а просить прощення і плакати за погане виховання, за духовне каліцтво у великий час. Їх не учили Батьківщині — їх учили класовій ворожнечі і боротьбі, їх не учили історії. Народ, що не знає своєї історії, є народ сліпців.”
Олександр Довженко

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.