Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- серед найдавніших та найважливіших символів Великоднього яйця (писанки) є символ Сонця. Найпростішим зображенням Сонця є коло з промінням або без нього. На Великодніх яйцях, незалежно від релігії, що існують на Україні, також зображено восьмиконечну зірку, що в минулому була символом Сонця. Свастика (сварга, свастя), або як її називали “нерівний хрест” або “гусячі шийки”, в язичницькі часи була символом Сонця. В ті часи, вважалося, що яйце було талісманом, що мав значну силу, оскільки воно захищало власника від хвороб, невдач або злого ока. Символічна сила Великоднього яйця пояснювалася не лише тим, що воно захищало власника від злого, але й тим, що воно захищало людей та зберігало людський рід.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Археологи знайшли у Мексиці цвинтар інопланетян?

За межею віків 17343 перегляди

Опубліковано - 20.12.2012 13:30 | Всі новини | Версія для друку

Археологи знайшли у Мексиці цвинтар інопланетян?
Археологи знайшли у Мексиці цвинтар інопланетян?
Мексиканські археологи під час розкопок доіспанського поховання у селищі в штаті Сонора виявили сильно витягнутий і сплощений череп, який нагадує голову інопланетянина з фільму «Чужий».

Вік знахідки складає близько тисячі років.

Зазначимо, індіанці доколумбових цивілізацій Південної та центральної Америки, зокрема, інки та майя, широко практикували процедуру деформації черепа - голову немовляти поміщали у спеціальний верстат, внаслідок чого дитина виростала з витягнутим і скошеним назад черепом.

Деформований череп у культурі індіанців служив ознакою високого соціального статусу або належності до певної групи.

Усього вчені знайшли 25 людських скелетів, причому у 13 з них черепа мали сліди навмисної деформації. Крім того, у багатьох із них були особливим чином оброблені зуби. Серед похованих - кілька дітей і немовлят.

Вчені зазначають, що їхня рання смерть могла бути зумовлена саме невдалими спробами деформувати їхні черепи - дуже сильний тиск міг призвести до загибелі дітей.

Археологи наголошують, що їхня знахідка - перше свідчення існування культурної практики деформації черепів на території Сонори.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «За межею віків»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Ми розпалюємо вогонь творящий. Якщо він гріє – хай. Втручатися не можемо, бо будь-яке насилля, навіть во ім’я істини, неминуче породить дисгармонію”
Олесь Бердник

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.