Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Перлина Поділля нарешті одержала власний статут

Самоврядування Регіон: Хмельницька область 12030 переглядів

Опубліковано - 20.12.2012 22:32 | Всі новини | Версія для друку

Перлина Поділля нарешті одержала власний статут
Перлина Поділля нарешті одержала власний статут
У Кам’янці-Подільському в гострих суперечках депутати прийняли статут міста.

При цьому голова міської організації ВО "Батьківщина" Сергій Акимович заявив, що зараз в Україні фактично відбувається згортання основ самоврядності, йде централізація влади, прийнято закон про референдуми, яким скасовано таке поняття, як місцевий референдум. Опозиціонери висловлювалися проти, пропонували відкласти затвердження документа та доопрацювати його, наголошували на тому, що громада дуже пасивно поставилася до обговорення проекту.

Було також зачитано звернення, підписане лідерами місцевих осередків партій "Батьківщина", "Свобода" та "УДАР". Інші депутати, зокрема представники Партії регіонів, вимагали не політизувати питання.

Історичне місто з якихось причин цілі століття живе без власного статуту. В середньовіччі воно керувалося хартіями Львова та Сянока, одночасно з якими отримало Магдебурзьке право. Уже в роки незалежності сім разів створювали відповідні робочі групи, зокрема, й за підтримки міжнародних фондів у рамках проекту "Толока". У період реалізації "Толоки" в Кам’янці-Подільському розвинулася надзвичайна громадська активність, особливо навколо розробки головного міського документа. Але, на думку деяких депутатів, тодішній владі було невигідно приймати статут міста, тепер - навпаки.

Міський голова Михайло Сімашкевич зауважив, що більшість міст уже мають статут, цей документ необхідний для фінансових операцій, зокрема, залучення міжнародних ґрантів для розвитку міста. Посадовці запевнили, що за потреби документ можна допрацьовувати та змінювати. За нього проголосувало 29 депутатів із 50, тож місто відтепер житиме за власним статутом.
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Самоврядування»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

У нашого Українського народу існує повір’я, що від тих батьків, які не дотримуються звичаїв, родяться діти, що стають вовкулаками. Вовкулака, бувши в людській постаті, до церкви не ходить, з людьми не вітається і звичаїв людських не знає”
Олекса Воропай

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.