Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- гетьман Петро Дорошенко останні двадцять років свого довгого й бурхливого життя прожив у почесному засланні в Росії. Був Вятським воєводою. Отримав від російського царя в маленькому містечку Яропольче (Волоколамський повіт поблизу Москви) помістя - 1000 дворів і пенсію в 1000 карбованців. Там же він і помер 9 листопада 1698 року, де і був похований. Був тричі одружений, мав двох дочок і трьох синів. Його правнучкою, по лінії останнього шлюбу з Агафією Єропкиною, була .... дружина Олександра Пушкіна – Наталя Гончарова...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


У КВУ вважають, що кращий вихід - перевибори на проблемних округах

Вибори-2012 7788 переглядів

Опубліковано - 4.02.2013 15:54 | Всі новини | Версія для друку

У КВУ вважають, що кращий вихід - перевибори на проблемних округах
У КВУ вважають, що кращий вихід - перевибори на проблемних округах
Ситуація довкола 5-ти проблемних округів давно вийшла з правового поля і повернути її туди буде надзвичайно важко.

Таку думку висловив у коментарі голова Комітету виборців України Олександр Черненко.

"Ситуація щодо цих округів взагалі давно вийшла із правового поля. До цього призвів сам факт, що ЦВК не встановило там результати виборів, не маючи на це повноважень. І будь-які спроби її повернути у це правове поле будуть мати сумнівну легітимність", - зауважив він.

На думку Черненка, все ж таки, більш імовірним способом вирішення питання із проблемними округами є перевибори.

Він зауважив: "Зараз треба думати, як вийти з цієї ситуації. Чи це буде проведення нових виборів у цих округах, чи те, що пропонує опозиція, - визначити результати за протоколами ДВК. Та якщо брати той же 94 округ, то там окружна виборча комісія встановила результати якраз по протоколах ДВК, а вже потім судом було скасовано результати по кількох дільницях. І якщо встановлювати в цьому окрузі результати виборів по протоколам ДВК не враховуючи рішення судів, то це теж буде порушенням закону. Звісно, ми розуміємо, що рішення судів були політичними, але вони є. А якщо ж встановлювати результати голосування із врахуванням рішень суддів, то, знову таки, там виграє не той, хто виграв насправді".

Черненко додав, що подібний законопроект опозиції наразі має лише політичну мету і у нього немає шансів на реалізацію.

"Цей законопроект хоч і зрозумілий з моральної точки зору, але його уже важко буде реалізувати юридично. Однак для опозиції це буде ще один пакет політичних вимог у політичних торгах і суперечках", - переконаний голова КВУ.

Він додав: "Зараз опозиція шукає привід для блокування Ради. Інакше б вони внесли цей проект закону у перший день роботи парламенту. Тому, думаю, крім інформаційних приводів ніяких наслідків він не матиме".

Як повідомлялося раніше, парламентська опозиція вимагає від ЦВК встановити результати виборів до Верховної Ради в округах № 94, 132, 194, 197, 223 за протоколами ДВК. Відповідний проект постанови №2166 за підписами голів трьох опозиційних фракцій зареєстровано в парламенті в понеділок.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Вибори-2012»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Все, що йде поза рами нації, це або фарисейство людей, що ітернаціональними ідеалами хотіли би прикрити свої змагання до панування одної нації над другою, або хворобливий сентименталізм фантастів, що раді би широкими “вселюдськими” фразами прикрити своє духове відчуження від рідної нації...”
Іван Франко

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.