Аратта - На головну

16 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- Українські дерев`яні церкви були збудовані у символічній формі кораблів та звернуті зі Сходу на Захід. Історично, українські церкви були побудовані з центральним нефом та двома боковими проходами. Це розділення споруди на три частини відповідає трьом догмам, або Божої Священної триєдності: духу, душі, та тілу людини. Багаточислені куполи та шпилі позначають щогли кораблю, а хрести на кожному вістрі розмежовують де бути вітрилам.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Створення фінансової поліції характерне для авторитарної держави

Назад в СРСР 8416 переглядів

Опубліковано - 12.03.2013 18:06 | Всі новини | Версія для друку

Створення фінансової поліції характерне для авторитарної держави
Створення фінансової поліції характерне для авторитарної держави
Ініціатива створення фінансової поліції в Україні цілком відповідає політиці нинішнього уряду, що спрямована на централізацію корупції та посилення ролі силових структур.

Про це в заявив президент Центру економічного розвитку Олександр Пасхавер.

«Судячи з тієї інформації, що розмножена в інтернеті, такий універсальний орган, наділений надповноваженнями, не тільки об’єднує цілий ряд силових структур, а й не підкоряється нікому, крім Президента. Тобто його статус різко підвищений, ця структура монопольна. Її повноваження значно розширені у порівнянні з тими структурами, які вона об’єднує. У неї – колосальні права, включаючи застосування зброї. З яких це пір структура, що розслідує економічні злочини, озброєна і має такі права, ніби бореться з бандитами?!» – зазначив Пасхавер.

За його словами, ініціатива створення фінансової поліції є дуже характерною для авторитарного суспільства.

«Ця спроба (створити фінансову поліцію – Ред.) перебуває в рамках ідеології авторитарного суспільства, коли силові структури займають все більше місце в житті людей», – сказав експерт.

Як пояснює Пасхавер, це, звісно, матиме вплив на суспільство в цілому.

«Наслідки? Зниження захищеності людей від посягання держави на їхні права. Якщо це направлено на платників податків, то це буде використано – по-перше, як централізація корупції, що також відповідає ідеології нинішньої влади, зниження захищеності платників податків тощо», – зазначив він.

Як повідомлялося раніше, нещодавно на узгодження міністерству фінансів та міністерству доходів та зборів був розісланий проект закону «Про Службу фінансових розслідувань України (фінансової поліції)», який пропонує зробити СФР окремим силовим органом зі спеціальним статусом та майже необмеженими повноваженнями, який буде підпорядковуватися безпосередньо Президенту Віктору Януковичу.

Серед функцій Служби фінансових розслідувань буде і контроль за дотриманням законодавства в сфері держзакупівель, і боротьба з розтратою бюджетних коштів на всіх рівнях, включно з підприємствами, які отримують допомогу з державних або місцевих бюджетів, та проведення внутрішнього аудиту розпорядників бюджетних коштів. Крім того, у функції фінансової поліції буде входити протидія відмиванню доходів та боротьба з корупцією. Крім цього, у будь-який час доби поліцейські зможуть безперешкодно входити на територію і в приміщення підприємств, вилучати документи, опечатувати каси тощо на термін не більше 24 годин. Вони можуть застосовувати "заходи фізичного впливу, спецзасоби і вогнепальну зброю".

Серйозні зауваження до цієї ініціативи є практично у всіх міністерств, а бізнес попереджає, що новий орган зробить неможливим ведення успішної господарської діяльності в Україні.
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Назад в СРСР»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Історія народу починається не з писемних згадок про нього, а з тих часів, які історична пам'ять цього народу зберегла””
Юрій Шилов

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.