Аратта - На головну

25 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- серед найдавніших та найважливіших символів Великоднього яйця (писанки) є символ Сонця. Найпростішим зображенням Сонця є коло з промінням або без нього. На Великодніх яйцях, незалежно від релігії, що існують на Україні, також зображено восьмиконечну зірку, що в минулому була символом Сонця. Свастика (сварга, свастя), або як її називали “нерівний хрест” або “гусячі шийки”, в язичницькі часи була символом Сонця. В ті часи, вважалося, що яйце було талісманом, що мав значну силу, оскільки воно захищало власника від хвороб, невдач або злого ока. Символічна сила Великоднього яйця пояснювалася не лише тим, що воно захищало власника від злого, але й тим, що воно захищало людей та зберігало людський рід.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Україна стане асоційованим членом Митного союзу?

Назад в СРСР 8088 переглядів

Опубліковано - 14.03.2013 18:31 | Всі новини | Версія для друку

Україна стане асоційованим членом Митного союзу?
Україна стане асоційованим членом Митного союзу?
У результаті консультацій з російською стороною на рівні робочих груп була досягнута домовленість про “асоційоване членство” України в МС.

За даними DT.UA, після зустрічі президентів Віктора Януковича і Владіміра Путіна 4 березня уряди обох країн отримали завдання знайти формулу співробітництва України з Митним союзом, прийнятну для обох сторін (запропонована українською стороною формула "3+1" не розглядалася, як раніше відкинута російською стороною).

Відповідальними за роботу над узгодженням формату призначені український віце-прем’єр Юрій Бойко і перший віце-прем’єр уряду РФ Ігор Шувалов.

За інформацією DT.UA, цього тижня у Москві побувала українська делегація (до неї увійшли віце-прем’єр Бойко, міністр юстиції Олександр Лавринович, перший заступник міністра закордонних справ Демченко і Гончарук, який очолює зовнішньополітичне управління АП). В результаті консультацій з російською стороною на рівні робочих груп була досягнута домовленість про "асоційоване членство" України в МС.

"Оскільки подібний формат участі в МС безпрецедентний, його юридичну базу ще тільки треба створити. Зроблено це має бути в найближчі два місяці", - стверджує джерело DT.UA у Кабміні.

Передбачається, що цей формат надасть Україні доступ до всіх документів Митного союзу, а також можливість для її представників вивчати практику прийняття рішень в МС, бути присутніми на всіх засіданнях органів МС в якості спостерігачів - без права голосу. Також передбачається розробка програм секторального співробітництва України з МС.

Робочі групи погодили, що буде введено посаду представника України в МС. Одним з кандидатів є заступник міністра енергетики і вугільної промисловості України Володимир Макуха.

За словами джерела DT.UA, створення нового формату співпраці з Митним союзом - асоційованого членства - дасть Росії можливість не тільки наблизити до МС Україну, але й вирішити проблему Киргизії (бажає вступити в МС, але мало цікава для Москви) і Таджикистану (який Москва хотіла б бачити в МС, але згоди Душанбе поки не отримала).

Що ж стосується України, то, за словами джерела, "її асоційоване членство буде розраховано мінімум на два роки, після закінчення яких Київ, придивившись до МС ближче і визначившись у своїх відносинах з ЄС, повинен буде прийняти остаточне рішення щодо можливості повноцінного членства в Митному союзі".
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Назад в СРСР»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Причина того, що важко керувати народом, полягає в тому, що народ освічується і в ньому багато розумних ”
Лаоцзи

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.