Аратта - На головну

25 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- передтечею кінотворчості італійськіх неореалістів була стрічка, знята українською кіностудією. Цією кінострічкою фахівці вважають фільм Марка Донського “Веселка” (1943 рік) за однойменною повістю Ванди Василевської. Фільм був знятий на київській кіностудії, яка в роки Другої світової війни була евакуйована в Середню Азію. Він розповідає про українське село під час війни. Президент Рузвельт, переглянувши фільм, надіслав режисерові телеграму з подякою, а у 1944 році картина була відзначена Асоціацією кіно і радіо США.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Науковці винайшли ліки від нещасливого кохання

Він і Вона 17935 переглядів

Опубліковано - 7.06.2013 01:53 | Всі новини | Версія для друку

Достатньо однієї пігулки?
Достатньо однієї пігулки?
Співробітники Університету Флориди вперше довели, що спільне проживання та інтимні стосунки значно збільшують у мозку людини кількість нейрорецепторів, сприйнятливих до «гормонів прихильності» - окситоцину і вазопресину

За словами науковців, ці гормони стимулюють бажання спілкуватися з партнером і бути до нього ближче, повідомляє NEWSru.ua із посиланням на журнал Nature Neuroscience.

Окситоцин звільняється у жінок під час оргазму, а при пологах цей гормон допомагає скороченню м’язів. Вазопресин у чоловіків заохочує ревнощі, - тобто інстинкт захищати свою територію і кохану від можливих суперників.

Фахівці провели експеримент з мишами-полівками. Досі вважалося, що вони генетично схильні до моногамних стосунків. Однак з’ясувалося, що після спарювання, хоча ДНК і не змінюється, гени в організмі мишей починають працювати трохи інакше, на деякий час зміцнюючи прихильність до партнера.

Науковці встановили, що прихильність до певної особи протилежної статі можна викликати і без попереднього спарювання - за допомогою спеціальних ін’єкцій. Аналогічним "штучним" методом, за допомогою певних речовин, що блокують рецептори окситоцину і вазопресину, фахівці хочуть навчитися "нейтралізовувати" закоханість або запобігати їй.

Автор дослідження Мохамед Каббадж вважає, що це відкриття - серйозний крок у розробці нових лікарських препаратів, здатних позбавити психологічних проблем, що виникають через розлучення і нещасливу любов.

Зазначимо, окситоцин часто називають "гормоном кохання": він зміцнює соціально-психологічні зв’язки, покращує емоційне взаєморозуміння між закоханими і між батьками та дітьми. При цьому у нього є і негативні ефекти: він зменшує довіру до сторонніх, іноді навіть провокуючи необґрунтовану агресію до чужої людини. Тобто, дія окситоцину сильно залежить від соціального контексту, від того, з ким і в яких стосунках перебуває індивідуум.
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Він і Вона»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Історія народу починається не з писемних згадок про нього, а з тих часів, які історична пам'ять цього народу зберегла””
Юрій Шилов

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.