Аратта - На головну

27 квітня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- гетьман Петро Дорошенко останні двадцять років свого довгого й бурхливого життя прожив у почесному засланні в Росії. Був Вятським воєводою. Отримав від російського царя в маленькому містечку Яропольче (Волоколамський повіт поблизу Москви) помістя - 1000 дворів і пенсію в 1000 карбованців. Там же він і помер 9 листопада 1698 року, де і був похований. Був тричі одружений, мав двох дочок і трьох синів. Його правнучкою, по лінії останнього шлюбу з Агафією Єропкиною, була .... дружина Олександра Пушкіна – Наталя Гончарова...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Врадіївці обіцяють міліціянтам «Чистий четвер»

За право людини Регіон: Миколаївська область 7184 перегляди

Опубліковано - 2.07.2013 14:24 | Всі новини | Версія для друку

Врадіївці обіцяють міліціянтам «Чистий четвер»
Врадіївці обіцяють міліціянтам «Чистий четвер»
Врадіївці обіцяють влаштувати міліціянтами «Чистий четвер», якщо до 4 липня не буде результатів розслідування і якщо не буде притягнуто до відповідальности офіцера МВС Дрижака. Краяни кажуть: події минулої ночі біля райвідділку здаватимуться приємним сном.

Сьогодні, 2 липня, об 11:30 на місцевому стадіоні у Врадіївці мав розпочати роботу оперативний штаб МВС за участи заступника міністра. Міліціянти оголосили, що під час роботи цього "виїзного засідання" збиратимуть свідчення мешканців щодо звірств та свавілля міліції у краї.

Однак на 12:50 представники оперативного штабу МВС попри попередню домовленість не прибули на стадіоні, повідомляє прес-служба партії "Свобода". Вони продовжували засідати у райвідділку. "Свободівці" змусили їх вийти до людей та звітувати перед врадіївцями. Проте жодного змістовного пояснення не було надано, зазначено у повідомленні.

Тоді група "свободівців" на чолі з Едуардом Леоновоми сама здійснила опитування серед мешканців навколишніх вулиць. Під час цих заходів було виявлено свідків щонайменше чотирьох убивств, скоєних міліціянтами. "Фактично це організована злочинне угрупування, яке тероризує не лише Врадіївку, а увесь район. Прикметно, що напад на Ірину Крашкову – це лише один із десяти нападів на мешканок. Серед місцевих міліціянтів – гвалтувати дівчат – стало мало не правилом", - сказав Е. Леонов.

Наразі народний депутат спільно з журналістами та представниками громадськости домоглися участи краян у всіх нарадах слідчої групи штабу МВС. Усі такі наради буде зафіксовано на відео та авдіо техніку. Також сьогодні у Врадіївці відбуваються зустрічі місцевих мешканців зі "свободівцями" та юристами партії, які роз’яснюють громадянські права та шляхи захисту від репресій.

Як повідомлялося, 1 липня близько тисячі врадіївців вийшли до будівлі міліції з вимогою заарештувати одного з ґвалтівників - офіцера міліції Дрижака, який досі перебуває на волі. Люди штурмували районне відділення міліції – у сутичках двоє протестувальників проти міліційного свавілля отримали вогнепальні поранення від працівників МВС, проти людей застосовували сльозогінний газ.

Як повідомив керівник Врадіївської районної організації ВО "Свобода" Віктор Сідлецький, уночі під час штурму врадіївцями райвідділу міліції один з активістів місцевого осередку отримав тяжкі тілесні ушкодження, зокрема травму голови. Наразі він перебуває у Кривоозерській лікарні. За словами Віктора Сідлецького, у постраждалого націоналіста також викрали мобільний телефон, з якого тепер невідомі телефонують та погрожують його родичам.

"Ми ще вночі прибули на місце події, оскільки місцеві мешканці попросили захисту від міліційного свавілля. Ситуація у Врадіївці напружена – до райцентру підтягують додаткові сили міліції. Сьогодні стало відомо, що начальника управління МВС у Миколаївській области усунули з посади. Ми вже зустрілися з міліціянтами та повідомили, що не допустимо протизаконних дій міліції щодо мешканців", – повідомив Едуард Леонов.
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «За право людини»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Коли ми не знаємо собі ціни, то чого ми варті?”
Микола Левицький

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.