Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- під час англо-бурської війни (Південна Африка) в 1899-1902 роках, командир одного з загонів бурів українець Юрій Будяк, врятував від розстрілу одного молодого англійського журналіста. Згодом останній допоміг Ю.Будяку вступити до Оксфордського університету. В 1917 році Ю.Будяк працює в уряді Української Народної Республіки. В 1943 році Юрій Будяк помирає в радянському концтаборі. Англійського журналіста звали .... Уїнстон Черчілль....
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Більшість українців проявляють громадянську активність теоретично

Громадська думка 7524 перегляди

Опубліковано - 18.07.2013 11:45 | Всі новини | Версія для друку

Більшість українців проявляють громадянську активність теоретично
Більшість українців проявляють громадянську активність теоретично
Лише 8% громадян України є залученими до активної громадської діяльності.

Про це свідчать оприлюднені у Києві результати спільного опитування фонду «Демократичні ініціативи» імені Ілька Кучеріва і соціологічної служби Центру Разумкова.

За результатами опитування, 8% громадян України залучені до активної громадської діяльності, і порівняно з 2008 роком цей показник знизився на 4%.

При цьому рівень залученості до громадської активності майже не відрізняється серед прихільників усіх політичних сил, представлених у парламенті: 11% - виборці Партії регіонів, 10% - "Батьківщини", 9% - "УДАРу", 9% - КПУ та 11% - ВО "Свобода".

58% респондентів вважають, що громадські організації потрібні у їхніх населених пунктах, і порівняно з 2011 роков цей показник зріс на 8%.

Також опитування показало, що 86% українців не є членами жодних громадських організацій, партій чи об’єднань.

"Основними причинами своєї неучасті у громадській діяльності громадяни називають упевненість у тому, що їхня участь нічого не змінить, та брак часу на таку безоплатну роботу", - зазначила на презентації опитування директор фонду «Демократичні ініціативи» Ірина Бекешкіна.

За результатами опитування, громадяни вважають, що потреба в активній громадській діяльності може в них з’явитися у разі, коли вона принесе конкретну користь їм або їхній сім’ї (37%) та якщо під загрозою опиниться життя, здоров’я чи добробут близьких і така діяльність сприятиме ліквідації цієї загрози (33%).

"Склалася така парадоксальна ситуація в суспільстві, коли, з одного боку, начебто стали краще ставитися до громадських організацій, відчувають, що вони потрібні, ставляться до їхньої діяльності позитивно, але самі в цьому участі не беруть, сподіваються на когось", - наголосила Бекешкіна.

Дослідження проведилося з 17 по 22 травня. Було опитано 2010 респондентів віком від 18 років у всіх регіонах України. Теоретична похибка вибірки - 2,3%.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Громадська думка»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Біда України в тому, що нею правлять люди, яким вона не потрібна”
Михайло Грушевський

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.