Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- першою Українською конституцією вважається документ «Пакти і Конституція прав і вольностей запорозького війська», складений гетьманом Пилипом Орликом у 1710 році. Історики мають різні думки щодо того, чи був цей документ Конституцією у сучасному розумінні цього слова або прогресивним твором, який випередив свій час, адже перші Конституції в Європі і США з’явилися лише за сімдесят років потому. Реальної сили Конституція Пилипа Орлика так і не набула, оскільки складалася вона на чужині та її укладачі не мали змоги повернутися в країну. Але в історії вона залишилася як оригінальна правова пам’ятка, яка вперше в Європі обгрунтовує можливість існування парламентської демократичної республіки.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Роман Зварич: “Наша Україна” призупиняє створення коаліції

Подія дня 11086 переглядів

Опубліковано - 16.05.2006 22:33 | Всі новини | Версія для друку

Роман Зварич: “Наша Україна” призупиняє створення коаліції
Роман Зварич: “Наша Україна” призупиняє створення коаліції
Блок “Наша Україна” припиняє свою участь у переговорному процесі щодо створення коаліції, поки БЮТ не прояснить свою позицію в контексті заяв Юлії Тимошенко про розподіл посад, згідно яких БЮТ отримає посаду прем’єра, Соцпартія - посаду спікера, а “Нашій Україні” уже належить посада Президента.

Про це у вівторок, 16 травня, заявив керівник виборчої кампанії "Нашої України", учасник переговорів щодо коаліції Роман Зварич, повідомляє Кореспондент.net.

Правда, представники БЮТ поки що не підтверджують інформацію, що в проекті угоди за їх блоком закріплено половину посад.

Напередодні перший секретар політради Соцпартії Йосип Вінський заявив про те, що Блок Юлії Тимошенко, "Наша Україна" і СПУ погодили текст проекту коаліційної угоди.

Він уточнив, що проект не конкретизує прізвища претендентів на державні посади, а тільки визначає процедуру кадрових призначень. За проектом, БЮТ одержить 50% пакета посад, одну сьому пакета одержить СПУ. "Все інше - "Наша Україна", - повідомив перший секретар політради СПУ.

Тим часом один з керівників Блоку Юлії Тимошенко Олександр Турчинов висловлює переконання, що "Нашій Україні", Соцпартії і БЮТ вдасться досягти компромісу в питанні призначення голови Верховної Ради і підписати коаліційну угода протягом найближчих днів.

В інтерв’ю журналістам у вівторок, 16 травня, на питання про те, яким чином вдасться вийти з клінчу, коли БЮТ і СПУ наполягають, щоб спікером був представник соціалістів, а "Наша Україна" вважає, що ним повинен бути представник її політичної сили, Турчинов відповів, що це повинно бути предметом компромісу. "Я впевнений, що ми вийдемо з цієї ситуації, якщо вистачить здорового глузду у нас і в наших колег", - сказав він.

На його думку, поведінка "Нашої України" -лише спроба затягнути переговори.

Олександр Турчинов, БЮТ:
- Ці заяви, вони не пов'язані з цим документом. В документі, до речі, немає жодного прізвища щодо прем'єр-міністра, щодо голови Верховної Ради. Там є механізми, і ці механізми, я вважаю, були узгоджені всіма учасниками, потенційними учасниками коаліції. І просто штучні приводи шукати, що хтось там акцент не так поставив, чи хтось там не так виступив, як хотілось би нашим колегам - я вважаю, це просто шукати привід загальмувати цей процес.

Говорячи про квотний принцип розподілу посад у межах коаліції, "бютівець" висловив думку, що сфери відповідальності повинні розподілятися винятково на підставі результатів виборів до парламенту. "Ви можете порахувати пропорції за результатами виборів", - сказав він.

Що стосується самої коаліційної угоди, то, за словами Олександра Турчинова, на сьогоднішній день відпрацьований проект коаліційної угоди, що передбачає програмні і регламентні принципи діяльності коаліції, а також сфери відповідальності політичних сил, що ввійдуть до її складу.

Він зазначив, що жодна з позицій, у тому числі та, що стосується розподілу посад, не може розглядатися окремо від програмних цілей коаліції, "угода може бути підписана тільки вцілому".

Турчинов підтвердив слова першого секретаря політичної ради СПУ Йосипа Вінського, що проект угоди готовий і на сьогоднішній день залишилися тільки редакційні уточнення. Він також уточнив для ЗМІ, що всі три політичні сили розглядають один проект, а не говорять про різні документи, напрацьовані політичними силами.

"Фундамент цієї угоди вже готовий", - сказав політик, зазначивши, що він враховує напрацюванння робочої групи, що працювала протягом місяця.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Подія дня»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Людина – це духовна істота. Саме тепер на часі звернення до традицій і духовності рідного народу. Чесність, щирість, мудрість – ось що вимагається від нових людей України. Потрібна Нова Січ – Духовна Січ! ”
О.Бердник, український філософ і письменник, засновник Української Духовної Республіки

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.