Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- свій шлях до Місяця радянський «Луноход» розпочав в Україні. Для підготовки команди, що ним керувала, та для випробовувань самого апарата в кримських горах під Сімферополем було створено спеціальний «місяцедром». У 70-х на Місяць було запущено всього два «трактори» — «Луноход-1» та «Луноход-2». Під час виконання місячної місії «трактористи» теж знаходилися в Криму — у центрі керування в селищі Шкільне. Пізніше зі Шкільного керували роботою космічних кораблів «Союз», брали участь у здійсненні першої міжнародної стиковки «Союз»-«Аполон», відстежували перший, і єдиний, політ радянського «човника» «Буран». Після проголошення незалежності України центр у Криму було майже повністю знищено...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Московським попам у Лаврі заважає не тільки лікарня, а й музеї

Духовний світ Регіон: м.Київ 22853 перегляди

Опубліковано - 19.07.2013 13:07 | Всі новини | Версія для друку

Московським попам у Лаврі заважає не тільки лікарня, а й музеї
Московським попам у Лаврі заважає не тільки лікарня, а й музеї
Настоятель Києво-Печерської Лаври владика Павло вважає, що на території заповідника не повинні бути структури, що не мають відношення до історії церкви.

Зокрема він згадав про інфекційну лікарню, в якій проходять лікування ВІЛ-інфіковані.

"Я хочу виселити структури, які не мають відношення до історії Церкви. Адже заповідник називається Музей Києво-Печерська Лавра. Я хочу, щоб монастир був монастирем", - розповів владика Павло в інтерв’ю газеті Вести.

Таким чином, він пропонує винести за межі Лаври Національну академію керівних кадрів культури і мистецтв, Музей мініатюр народного умільця Сядристого (який в народі називають Танцююча блоха), Музей театру та Інститут прикладного мистецтва. "Все це дуже далеко як від монастиря, так і від заповідника", - додав настоятель Києво-Печерської Лаври.

Також церковнослужитель згадав і про інфекційну лікарню, в якій зокрема проходять курс лікування ВІЛ-інфіковані.

"Що стосується лікарні, яка розташована тут, то я висловив свою думку: їй тут не місце. Однак я нікого з хворих і лікарів виганяти не збираюся, їм повинні підшукати гідне приміщення", - розповів владика Павло.

Як повідомлялося раніше, 11 липня було підписано меморандум між церквою, владою та пацієнтами про недоторканність Інституту епідеміології та інфекційних захворювань на території Києво-Печерської Лаври, поки не буде добудовано нове приміщення для клініки.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Духовний світ»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

...пaтpіoтизм вeликoгo нapoдa має бути віpoю у вeликy і світову міcію цього нapoдa, інакше це бyдe нaціoнaлізм пpoвінційний, зaмкнений і позбавлений світових перспектив.”
Микола Бердяєв

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.