Аратта - На головну

16 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Боротьба з корупцією: майже третина українців вважає, що без хабара нічого не вирішити

Громадська думка 8365 переглядів

Опубліковано - 29.08.2013 18:36 | Всі новини | Версія для друку

Боротьба з корупцією: майже третина українців вважає, що без хабара нічого не вирішити
Боротьба з корупцією: майже третина українців вважає, що без хабара нічого не вирішити
За останній рік хабар давали 18,9% українців.

Про це свідчить щомісячне опитування компанії TNS в Україні, пише "Forbes-Україна".

Так, 71,1% опитаних заявили, що їм не доводилося цього робити, ще 3,8% вагалися з відповіддю, а 6,2% відмовилися відповідати.

У той же час 77,6% респондентів тією чи іншою мірою визнають необхідність дачі хабара. З них 28,2% вважають, що без хабаря в Україні нічого не можна вирішити, 24,3% визнали необхідність хабаря в окремих випадках, 25,1% відзначили, що в окремих випадках без хабаря можна обійтися.

Всього 9,6% опитаних переконані в тому, що без хабарів можна обійтися в більшості випадків, а 12,8% вважають, що хабар не потрібен взагалі.

При цьому 70,1% респондентів переконані, що в цілому все, що відбувається в Україні, йде у неправильному напрямку. 18,8% не змогли оцінити поточну ситуацію, і лише 11,1% впевнені у правильності обраного напрямку.

У ході дослідження було опитано 1200 респондентів віком від 16 до 75 років. Опитування проводиться методом інтерв’ю "обличчям до обличчя" на дому у респондентів. Похибка вибірки не перевищує 3%.

Раніше повідомлялося, що більше половини опитаних у рамках дослідження вважають, що ситуація з корупцією в світі за останні два роки погіршилася. Українці не виявилися виключенням.

За даними організації, 37% українців визнали, що давали хабарі одного з восьми зазначених Transparency International інститутів.

При цьому найбільш корумпованою українці вважають судову систему (4,5 бала з 5 можливих), на другому місці - міліція (4,4 з 5), на третьому - чиновники (4,3 з 5).

Найменш корумпованими українці вважають релігійні установи - 3 бали з 5.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Громадська думка»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Відберіть у народу все, і все він може повернути, але відберіть мову, і він ніколи її більше не створить... Нову батьківщину може створити народ, але мову - ніколи; вмерла мова в устах народу - вмер і народ...”
Костянтин Ушинський

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.