Аратта - На головну

27 квітня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


В цьому році бабиного літа не прогнозують

Погода в Україні 17736 переглядів

Опубліковано - 23.09.2013 14:37 | Всі новини | Версія для друку

В цьому році бабиного літа не прогнозують
В цьому році бабиного літа не прогнозують
Перші нічні заморозки на ґрунті будуть в Києві цього тижня.

Про це заявив заступник директора Українського гідрометеорологічного центру Анатолій Прокопенко.

"На ґрунті в Києві очікуються нічні заморозки. 23 вересня температура 12-14 вище нуля, 24 вересня збережеться дощова погода з температурою 10-12 градусів вище нуля, 25-26 вересня також невеликий дощ. Вітер північний і північно-західний з поривами 15-20 м/с. 27-28 вересня без опадів", - заявив Прокопенко.

Також Прокопенко, повідомив, що в Україні в цьому році бабиного літа не буде. "У найближчому періоді не доводиться говорить про бабиное літо. До початку жовтня про наявність такого явища говорити не доводиться", - заявив він.

За прогнозами, жовтень також буде без змін: "Що стосується можливості бабиного літа в жовтні, то про це говорити ще рано. Погода змінюється дуже швидко. Об’єктивно можна давати прогноз на 5-7 днів".

До кінця вересня очікується посилення дощі та похолодання. "Сьогодні ми опинилися під впливом північного циклону, тому з 23-25 вересня буде спостерігатися його вплив. Це достатньо холодний циклон, який втягує холодне повітря з півночі Європи. Тому по всій території ми очікуємо дощі, температура не більше 15 градусів тепла вдень", - заявив він.

З 26 вересня по всій території України очікуються сильні дощі з поривами вітру 15-20 м на секунду.

За його прогнозами, до кінця місяця будуть спостерігатися дощі і сильні пориви вітру: "Враховуючи рух холодного вітру, у північних областях України ми очікуємо перші заморозки на ґрунті 0-3 градуси. Початок жовтня очікується без істотних температурних змін. Очікуються дощі".

При цьому в Україні немає передумов для суворою і самої холодної зими за останні роки. "Я не можу прогнозувати, що майбутня зима буде найсуворішою за останні роки. Я не дотримуюся такої позиції, що в Україні буде одна із самих холодних зим", - заявив Прокопенко.

За його словами, європейські вчені, роблячи такі прогнози про майбутню зиму в Європі, найчастіше керуються іншими методами прогнозу погоди, ніж в Україні. "Можливо, в деяких регіонах Європи зима буде суворою. Але це не означає, що такий прогноз можна застосувати до України. Я таких передумов не бачу", - сказав Прокопенко.

Як повідомлялося раніше, сьогодні, 23 вересня, на всій території України очікуються дощі, температура від +11 до +18.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Погода в Україні»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Слово, що йде від серця, проникає в серце”
Нізамі

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.