Аратта - На головну

27 квітня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Одещина - доступне місце для літнього відпочинку

Туризм Регіон: Одеська область 16369 переглядів

Опубліковано - 18.05.2006 14:56 | Всі новини | Версія для друку

Одещина - доступне місце для літнього відпочинку
Одещина - доступне місце для літнього відпочинку
Близько мільйона так званих організованих, тобто тих, що відпочивають за путівками, туристів відвідали минулого року Одещину. Таку цифру назвав у ході чергової прямої телефонної лінії облдержадміністрації заступник начальника управління культури і туризму ОДА Дмитро Заболотний.

Це на 7 з лишком відсотків більше, ніж у 2004 році, повідомляє Прес-служба Одеської ОДА.

Обсяги наданих їм послуг також зросли (на 20 відсотків) і склали понад 320 мільйонів гривень. Впродовж останніх років чітко простежується і тенденція до збільшення об`єктів прийому – розміщення відпочиваючих. Сьогодні близько 850 готелів, будинків та баз відпочинку, кемпінгів, мотелів, санаторіїв (донедавна було 800) можуть одночасно прийняти понад 100 тисяч чоловік.

Найбільшою популярністю серед країн пострадянського простору туристично-рекреаційна база Одещини користується у росіян, білорусів, молдаван. Причому вони залюбки відпочивають та оздоровлюються не лише в обласному центрі, а й на чорноморських пляжах в районах Дофинівки та Фонтанки, Санжейки та Грибівки, Кароліно-Бугазької та Будакської кіс, в Лебедівці, на Росейці та Катранці, узбережжі Жебріянівської бухти, тобто на всій протяжності морського берега територією області - близько 300 кілометрів.

Можна, звичайно, говорити про вдосконалення інфраструктури зон відпочинку (і цим треба постійно та наполегливо займатися). Але те, що кількість бажаючих провести в цих місцях відпустку з року в рік зростає – незаперечний факт.

Найприбутковішим у туристичній галузі Одещини є круїзний бізнес. Торік, наприклад, на морських лайнерах Одесу відвідали 120 тисяч закордонних громадян з таких країн як Сполучені Штати Америки, Німеччина, Великобританія, Австрія, Польща та інших. Зросла кількість охочих помилуватися природою дельти Дунаю.

Тут побувало 12 тисяч зарубіжних і понад 100 тисяч українських туристів. Все привабливішою рекреаційно-курортною зоною стає і дельта Дністра.

Серед проблем, що найбільше турбують фахівців, Дмитро Заболотний назвав недосконалу на сьогодні нормативно-законодавчу базу, недостатньо розвинуту туристичну інфраструктуру. До речі, розв`язанню їх аж ніяк не сприяє реорганізація туристичної сфери шляхом приєднання її до Міністерства культури, що призвело до розпорошення та зменшення фінансування обох життєво важливих складових суспільного буття і України в цілому, і окремих її регіонів. Скажімо, лише на Одещині невдале реформування відчутно зменшило кількість кваліфікованих спеціалістів туристичної галузі у таких рекреаційно-курортних зонах як Кілійська, Татарбунарська, Білгород-Дністровська, Ізмаїльська, Комінтернівська.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Туризм»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Підозр у людини тим більше, чим менше вона знає”
Френсіс Бекон

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.