Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- Українські дерев`яні церкви були збудовані у символічній формі кораблів та звернуті зі Сходу на Захід. Історично, українські церкви були побудовані з центральним нефом та двома боковими проходами. Це розділення споруди на три частини відповідає трьом догмам, або Божої Священної триєдності: духу, душі, та тілу людини. Багаточислені куполи та шпилі позначають щогли кораблю, а хрести на кожному вістрі розмежовують де бути вітрилам.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


У Львові не бажають 23 лютого відзначати “День захисту невідомо чиєї Батьківщини”

Громадська думка 12261 перегляд

Опубліковано - 19.02.2007 19:41 | Всі новини | Версія для друку

У Львові не бажають 23 лютого відзначати “День захисту невідомо чиєї Батьківщини”
У Львові не бажають 23 лютого відзначати “День захисту невідомо чиєї Батьківщини”
У Львові молодіжна організація УНП та за підтримки низки громадських організацій ініціюють скасування свята 23 лютого, яке по суті є комуністичним.

Львівська міська організація Української народної молоді та ряд організацій, об’єднаних у рамках молодіжної громадської акції "Відновимо історичну справедливість", прийняли звернення із закликом до міського голови Львова Андрія Садового "змінити зденаціоналізоване свято День захисника невідомо чиєї Вітчизни 23 лютого на День захисника України, яке пропонується відзначати щороку 14 жовтня".

Як повідомили у прес-службі УНП, у зверненні вказується не те, що свято "День захисника Вітчизни" свого часу Указом запровадив Президент Леонід Кучма, який свідомо "витягнув це "свято" із забуття, лише замінивши його назву".

Водночас звертається увага на те, що цей указ "був калькою виданого в Росії, яким там проголошено "Дєнь защітніка Отєчєства". В свою чергу ця дата обрана тому, що "23 лютого - це колишній день радянської армії, вже давно забутий українською громадськістю", йдеться у зверненні.

Молодь Львова підкреслює, що в Україні є свої традиційні свята, зокрема Свято Покрови - "починаючи з найдавніших часів, українськими військовими формаціями традиційно відзначався день 14 жовтня". І саме цей день "є святом українського козацтва, він був визначений Проводом ОУН для відзначення Свята Зброї, а згодом став днем народження Української Повстанської Армії", підкреслюється у зверненні.

З огляду на такі давні і славні традиції, саме цей день, на переконання підписантів звернення, "повинен стати святом кожного українця, який коли-небудь захищав Україну зі зброєю в руках, стоїть на її захисті в лавах Збройних сил сьогодні або тільки готується до виконання цього почесного громадянського обов’язку".

В зв’язку з цим оргкомітет молодіжної громадської акції звертається до Садового із закликом "запровадити щорічне відзначення 14 жовтня - Дня захисника України на території міста Львова", крім того, від імені Львівської міськради надіслати відповідне звернення до Львівської облради із закликом "запровадити День захисника України на території Львівської області".

Також від імені Львівської міськради надіслати звернення до Президента України Віктора Ющенка із пропозицією "скасувати своїм Указом відзначення 23 лютого чужого для українців свята, визнати учасників національно-визвольних змагань у ХХ столітті та запровадити відзначення 14 жовтня - Дня Захисника України".

Від “Аратти”: хоч в нашій редакції є колишні військовослужбовці радянських Збройних Сил, нам також не зовсім зрозумілий зв'язок 23 лютого із захистом Батьківщини - держави Україна.

Більш того, ми друкували й друкуватимо надалі історичні дослідження, статті, документи, які переконливо доводять, що комуністичне керівництво СРСР неодноразово застосовувало регулярні частини червоної армії для каральних акцій проти українського народу. На багнетах військовослужбовців тієї армії влаштовувалися Голодомори, чинився геноцид нашого народу.

Ми свідомі того, що сьогодні в Україні навряд чи знайдеться родина, яка не зазнала людських втрат від комуністичного режиму. Ми так само розуміємо, що більшість українців, які служили в совітській армії - були рекрутами, гарматним м'ясом режиму. Іх, не питаючи, могли кинути карати власний народ або виконувати каральні функції у інших країнах, підтримуючи збанкрутілі режими комуністичних маріонеток, проти яких повставали власні народи. Комуністичні керівники це блюзнірськи назвали “інтернаціональна допомога”.

Тому ми вважаємо, що 1 грудня 1991 року, проголосувавши за державну незалежність України, ми тим самим, поклали край кривавій комуністичній диктатурі, а разом із нею - брехні та болюзнірству влади, складовою якої є псевдосвята, міфи й легенди наскрізь брехливої пропаганди. Тому, ми також не вважаємо доречним святкування 23 лютого.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Громадська думка»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Коли хоч в невеличкій частині народу жевріє ідея незалежності, коли хоч частина народу має змогу виявляти волю нації, то це ліпше, ніж коли нидіє цілий мозок нації в рабстві, атрофуючи в цілій нації волю до самостійного життя”
Дмитро ДОНЦОВ

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.