Аратта - На головну

2 травня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


За рік з України в офшори «витікли» 33 млрд. грн.

Економіка 6354 перегляди

Опубліковано - 21.10.2013 15:19 | Всі новини | Версія для друку

За рік з України в офшори «витікли» 33 млрд. грн.
За рік з України в офшори «витікли» 33 млрд. грн.
Обсяг коштів, які були виведені з-під оподаткування України в країни з низькими податковими ставками, з початку 2013 року становив 33 мільярди гривень, повідомив міністр доходів і зборів України Олександр Клименко.

Як повідомила прес-служба Міністерства доходів і зборів України, про це він сказав під час зустрічі з Комісаром ЄС із питань оподаткування та митного союзу, аудиту й боротьби з шахрайством Альгірдасом Шеметою.

«За нашими підрахунками, в офшори й низкоподаткові юрисдикції лише цього року з-під оподаткування в Україні було виведено понад 33 мільярди гривень», - цитує Клименка прес-служба Міндоходів.

У зв’язку з цим він підкреслив, що Україна зацікавлена в своїй участі в глобальних структурах, зокрема структурах Європейського Союзу, які протидіють розмиванню бази оподаткування.

За словами Клименка, Україна вітає існування Плану боротьби з розмиванням бази оподаткування й переміщенням прибутку (План BEPS), представленого Організацією економічного співробітництва та розвитку й затвердженого на саміті глав держав «Великої двадцятки», який пройшов у Санкт-Петербурзі у вересні цього року.

«Ми вітаємо амбітний і всебічний план BEPS, і вважаємо, що він дозволить створити додаткові можливості для боротьби з виведенням прибутків із-під оподаткування. Україна готова приєднатися до реалізації Плану», - сказав Клименко.

Як повідомлялося раніше, із 1 вересня в Україні набув чинності закон про трансфертне ціноутворення, який розроблявся й приймався як інструмент протидії практиці виведення надприбутків за кордон.

Очікується, що запровадження норм цього закону дозволить Україні додатково залучити до державного бюджету до 20 млрд грн протягом трьох років, а також побудувати в країні дієву систему контролю за трансфертним ціноутворенням. Обсяг податкових надходжень, які, як очікується, великі платники податків перерахують до бюджету в рамках оподаткування контрольованих операцій із застосуванням норм трансфертного ціноутворення, до кінця 2013 року становитиме 0,5 млрд грн.

У вересні 2013 року Міндоходів розробило пакет документів у рамках формування нормативної бази у сфері трансфертного ціноутворення, включаючи порядок визначення ринкових цін, джерел інформації про ринкові ціни й діапазону цінового коливання для експортно-імпортних операцій. Очікується, що законопроекти будуть розглянуті Кабміном і потім передані до парламенту найближчим часом.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Економіка»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Справедливість без сили і сила без справедливості - обидві потворні”
Жозеф Жубер

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.