Аратта - На головну

24 квітня 2024, середа

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- свій шлях до Місяця радянський «Луноход» розпочав в Україні. Для підготовки команди, що ним керувала, та для випробовувань самого апарата в кримських горах під Сімферополем було створено спеціальний «місяцедром». У 70-х на Місяць було запущено всього два «трактори» — «Луноход-1» та «Луноход-2». Під час виконання місячної місії «трактористи» теж знаходилися в Криму — у центрі керування в селищі Шкільне. Пізніше зі Шкільного керували роботою космічних кораблів «Союз», брали участь у здійсненні першої міжнародної стиковки «Союз»-«Аполон», відстежували перший, і єдиний, політ радянського «човника» «Буран». Після проголошення незалежності України центр у Криму було майже повністю знищено...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


У столиці назріває студентський Майдан через невиплати стипендій

За право людини Регіон: м.Київ 8775 переглядів

Опубліковано - 5.11.2013 12:26 | Всі новини | Версія для друку

У столиці назріває студентський Майдан через невиплати стипендій
У столиці назріває студентський Майдан через невиплати стипендій
Профспілки столичних ВНЗ заявили про намір провести пікети біля Кабінету міністрів України у зв´язку із затримками виплат зарплат і стипендій.

Як повідомив глава київської організації профспілки працівників освіти і науки Олександр Яцунь, у ряді київських вишів затримка виплати авансів співробітникам за жовтень становить 7-15 днів, а стипендій - від 5 до 7 днів, пише «Комерсант- Україна».

Зокрема, проблеми з виплатами є в Національній академії внутрішніх справ. Тут гроші виплачені тільки тим співробітникам, які є чинними співробітниками правоохоронних органів, при цьому сотні цивільних фахівців чекають на зарплати.

У виші зазначають, що причина невиплат в тому, що Державна казначейська служба заморозила перведення десятків мільйонів гривень, виділених академії.

Затримки з виплатами є також у НТУУ КПІ.
Аналогічна ситуація спостерігається не тільки в Києві, а й у Харкові, Кременчуці, Одесі, Запоріжжі, Чернігові, Кіровограді.

«Такі затримки з виплатами можна кваліфікувати як грубе порушення законодавства про працю. Всі наші листи до Держказначейства залишилися без відповіді. Ми ще раз звернемося до прем´єр-міністра Миколи Азарова з вимогою проводити всі виплати за другу половину жовтня відповідно до графіків. Якщо у нас знову буде інформація про затримки, то ми будемо звертатися до суду і організовувати мітинги біля Кабміну. Ми залишаємо за собою право входження в колективний трудовий спір», - заявив Яцунь.

Як повідомлялося раніше, наприкінці жовтня Президент України Віктор Янукович висловив стурбованість з приводу затримок з виплатами зарплат і назвав це ганебним явищем. За його словами, незважаючи на вжиті кроки, заборгованість не перший рік коливається в межах 1 млрд грн.

Раніше опозиція заявила, що розмір заборгованості з виплати заробітних плат бюджетникам і соціальної допомоги вже налічує більш ніж 2 млрд гривень.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «За право людини»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Слово, що йде від серця, проникає в серце”
Нізамі

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.