Аратта - На головну

3 травня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Продажі нових автомобілів в Україні впали вдвічі

Економіка 5654 перегляди

Опубліковано - 9.10.2014 13:18 | Всі новини | Версія для друку

Продажі нових автомобілів в Україні впали вдвічі
Продажі нових автомобілів в Україні впали вдвічі
Ключовим чинником, що сформував таку динаміку, є вихід з ринку великої кількості споживачів, орієнтованих на автомобілі економ-класу.

Продажі нових легкових автомобілів в Україні у січні-вересні впали на 54% порівняно з аналогічним періодом минулого року - до 76 799 штук, повідомили у прес-службі асоціації «Укравтопром».

Продажі нових легкових автомобілів у вересні знизилися порівняно з серпнем на 9,6%, а порівняно з вереснем 2013 року – впали на 71,5% - до 5 788 одиниць. Ключовим чинником, що сформував таку динаміку, є вихід з ринку великої кількості споживачів, орієнтованих на автомобілі економ-класу. Як наслідок, на тлі загального падіння попиту відбувається збільшення частки автомобілів вищого цінового діапазону, сказано в повідомленні.

За даними "Укравтопрому", лідером легкового авторинку у вересні 2014 року стала японська Toyota, що реалізувала 974 автомобілів, що на 29,6% менше, ніж у вересні 2013 року. На другому місці – вітчизняний ЗАЗ - 434 автомобілів, падіння порівняно з вереснем 2013 року становило 75,5%. Далі розташувалися німецькі Volkswagen (- 67,6%), французький Renault (- 46,1%) і корейський Hyundai (- 83,5%).

Як повідомлялося раніше, продажі нових автомобілів за підсумками 2013 року зайняли дві третини від загального обсягу первинного авторинку й становили 232,894 тис. одиниць. Із них легкових автомобілів продано 213,3 тис. штук, комерційних – 16,4 тис., автобусів – 3,2 тис.

Довідка. Асоціацію автовиробників України «Укравтопром» створено в 1997 році. Засновниками «Укравтопрому» виступили понад 20 підприємств, серед яких провідні підприємства автомобілебудівної галузі України, - ЗАЗ, ЛАЗ, «АвтоКрАЗ» та інші. На сьогоднішній день членами асоціації є 18 великих підприємств вітчизняного автопрому.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Економіка»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

В цілому, люди працюють більш напружено й більш інноваційно, якщо їх не примушують. Зовсім інша картина там, де їм жорстко вказують, що робити”
Соічіро Хонда

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.