Аратта - На головну

3 травня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Яценюк вважає падіння ВВП в умовах війни - нормальним

Економіка 5693 перегляди

Опубліковано - 26.11.2014 15:26 | Всі новини | Версія для друку

Яценюк вважає падіння ВВП в умовах війни - нормальним
Яценюк вважає падіння ВВП в умовах війни - нормальним
Дефіцит державного бюджету 2014 року становитиме 4%, і такий показник прийнятний для військової економіки, заявив прем’єр.

Падіння економіки України за підсумками року становитиме 7%, а дефіцит державного бюджету досягне рівня у 4% ВВП.

Про це заявив під час засідання уряду прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк.

«Падіння економіки прогнозувалося на рівні 10%. Можемо сказати, що прогнози дещо кращі. Зараз ми очікуємо 7%. Це все одно мінусова економіка, яка мінусується за умов російської агресії, неймовірних бюджетних втрат для утримання Збройних сил, і яка частково просто знищена терористами. Але нам вдалося в поточному році зібрати до державного бюджету на 5% більше доходів, ніж в 2013 році. І це моя відповідь на питання – чи вдалося нам частково закрити тіньові схеми? Так, це вдалося», - сказав Яценюк.

За словами прем’єра, дефіцит державного бюджету 2014 року становитиме 4% ВВП, і такий показник є прийнятним для воєнної економіки.

«Тут також були різні прогнози. Одні говорили 7% (ВВП - УНІАН), інші – 9%. Зараз отримуємо 4% ВВП. Для країни, яка знаходиться в стані війни, яка була тотально розграбована, показники по доходам бюджету і дефіциту на рівні 4% - прийнятні. Хотілося б краще», - сказав Яценюк. При цьому він додав, що уряд прозоро відшкодовує ПДВ.

«Частина тіньових схем ліквідована. Але треба й надалі наводити порядок – у Фіскальній службі. Це дасть можливість детінізувати доходи та отримати гроші в бюджет країни».

Крім того, Яценюк відзначив як позитив відновлення співпраці з міжнародними кредиторами. «Російська військова агресія завдала сильних збитків країні, підірвала імідж держави, інвестувати в Україну стало ризикованою справою. Але уряд відновив програму діяльності та співпраці з Міжнародним валютним фондом та Світовим банком, ЄБРР, Європейським інвестиційним банком», - сказав Яценюк.

Він відзначив, що приватні інвестори не готові йти в Україну, але інституційні інвестори готові допомагати Україні. «Часто запитуються про те, скільки ми кредитів отримали і куди ці кредити пішли. Я можу заявити про те, що загалом ми отримали 8,6 млрд дол.. США, з яких заплатили по боргам і по процентам по боргам, які не ми робили, – 9,1 млрд дол. Окремо зазначу, що ще 1,667 млрд дол. ми заплатили по євробондам НАК «Нафтогаз України»», - сказав Яценюк.

Яценюк дав доручення Міністерству фінансів оприлюднити інформацію про те, які гроші від яких кредиторів отримала Україна і кому і які гроші вона заплатила.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Економіка»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Якщо народ позбавити його історії, то через покоління він перетвориться на натовп, а ще через покоління ним можна буде управляти ”
Йозеф Геббельс

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.