Аратта - На головну

2 травня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


У Кремлі вирішили провести переговори про нову угоду про транзит газу

Газоват 6923 перегляди

Опубліковано - 26.06.2015 19:40 | Всі новини | Версія для друку

У Кремлі вирішили провести переговори про нову угоду про транзит газу
У Кремлі вирішили провести переговори про нову угоду про транзит газу
Глава російського “Газпрому” Алєксєй Міллер заявив, що “Газпром” готовий до переговорів про продовження транзиту через Україну після закінчення транзитного договору в 2019 році.

Про це він сказав на прес-конференції в Москві за підсумками річних зборів акціонерів компанії.

"От кажуть, підступний план "Газпрому" - припинити транзит через Україну (з 2020 року - УНІАН). Давайте внесемо ясність: є чинний контракт на транзит через територію України до кінця 2019 року, є активна непримиренна позиція України внести в цей контракт неприйнятні для нас умови", - зазначив Міллер.

"Ми говоримо про те, що ми ніколи на неприйнятних для "Газпрому" умовах не підпишемо контракт на транзит", - зазначив він.

"Якщо припустити, що раптом контракт не буде підписаний, то, відповідно, всі повинні знати і розуміти ці ризики. Але ми ніколи не говорили, що ми не будемо вести переговори з Україною про транзитний контракт. Коли контакт буде закінчуватися, ми своєчасно з нашими українськими колегами переговори щодо транзитного контакту проведемо", - сказав Міллер.

Як повідомлялося раніше, "Нафтогаз України" і "Газпром" в 2009 році підписали контракти на поставку російського газу на період до 2019 року і на транзит газу в Європу через територію України.

14 січня заступник голови Єврокомісії з енергетичних питань Марош Шефчович за результатами зустрічі з главою "Газпрому" Алєксєєм Міллером заявив, що для нього стали великою новиною плани "Газпрому" перенаправити транзит газу через Україну в Туреччину за допомогою нового газопроводу, який планується побудувати замість "Південного потоку".

У свою чергу, міністр енергетики РФ Алєксандр Новак зазначив, що рішення про будівництво газопроводу до Туреччини прийнято і «роботи вже ведуться».

Пізніше стало відомо, що рішення про перенаправлення поставок газу в Європу в обхід України з 2019 року прийнято вищим політичним керівництвом Росії.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Газоват»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Ніколи нічого не замишляйте проти Росії, тому що на кожну вашу хитрість вона відповість своєю непередбачуваною дурістю ”
Отто фон Бісмарк

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.