Аратта - На головну

3 травня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Глухів (Сумська область) 12 травня 1870 року, поширилися звістка, що їх знаменитому земляку Артемію Яковичу Терещенко, відомому цукрозаводчику та меценату височайшим указом надано потомственне дворянство. Сини згодом гідно продовжували його справу. А от численні онуки, вже стали прикладати свої здібності в інших іпостасях. Михайло Іванович Терещенко був міністром фінансів та закордонних справ в уряді О.Керенського; Федір Федорович Терещенко був талановитим авіаконструктором, вельми високо цінувався Жуковським, й літаки його конструкцій були прийняті на озброєння російською армією в І Світовій війні...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Під головуванням Президента Ющенка відбулося засідання РНБО. Янукович пішов звідти до його закінчення

Подія дня 7512 переглядів

Опубліковано - 5.04.2007 15:10 | Всі новини | Версія для друку

Під головуванням Президента Ющенка відбулося засідання РНБО. Янукович пішов звідти до його закінчення
Під головуванням Президента Ющенка відбулося засідання РНБО. Янукович пішов звідти до його закінчення
Президент України Віктор Ющенко ініціював позачергове засідання Ради національної безпеки і оборони. Головна тема засідання – підготовка до позачергових парламентських виборів.

«Найважливішим завданням сьогодні є повноцінна і злагоджена підготовка до позачергових виборів до Верховної Ради України», – сказав Віктор Ющенко, відкриваючи зібрання.

Заплановані вибори відбудуться чесно, прозоро і демократично, запевнив Глава держави. «Я це гарантую як Президент», – сказав він. В. Ющенко відзначив, що розраховує на таку саму позицію і з боку Прем’єр-міністра.

Глава держави закликав керівника Уряду та Кабінет Міністрів невідкладно забезпечити належне фінансування позачергових виборів, як це передбачено відповідним Указом Президента. За його словами, в держави для цього є достатньо коштів. В. Ющенко нагадав, що невиконання Указів Президента передбачає кримінальну відповідальність.

Президент також висловив сподівання, що на позачергових виборах громадяни здійснять свідомий, відповідальний вибір, а явка виборців буде навіть більшою, ніж у березні 2006 р.

В. Ющенко висловив думку, що, можливо, дострокові вибори не приведуть до різкої зміни політичного складу парламенту. Однак доцільність виборів полягає в захисті Конституції і прав громадян.

«Ми продемонструємо, що для нас принцип права є ключовим», – сказав Президент. За його словами, нові вибори дозволять громадянам краще відчувати свої права і свободи, а політичним силам – бути впевненими в тому, що їхні члени не зраджуватимуть колективних інтересів.

Глава держави запевнив, що у зв’язку з парламентською кризою в країні не буде жодних потрясінь. Він ще раз звернувся до правоохоронних органів із закликом своєю діяльністю не демонструвати загроз для будь-якої частини суспільства.

«Силові органи не повинні бути втягнуті в політичні протистояння», – наголосив В. Ющенко. Президент нагадав, що щодня він заслуховує звіти силовиків щодо дотримання правопорядку в країні.

Президент також назвав недопустимими факти тиску на судову гілку влади. Як приклади, він навів сьогоднішні події в Печерському суді столиці та вчорашню заяву про відставку голови Конституційного Суду Івана Домбровського.

Крім того, В. Ющенко закликав політичні сили утриматися від вуличних акцій своїх прихильників і дати змогу політикам прийняти відповідальне рішення по виходу з кризи. «Це рішення краще приймати, коли вулиці спокійні», – сказав він.

Говорячи про причини свого рішення про розпуск Верховної Ради, Президент нагадав, що воно було викликане системним порушенням Конституції з боку парламентської більшості. «Я не зроблю жодного кроку по скасуванню Указу», – наголосив В. Ющенко.
На засіданні РНБО, яке відбувалося у присутності журналістів, після виступу Президента України Віктора Ющенка, який доручив уряду зайнятися підготовкою дострокових парламентських виборів, Янукович закликав дочекатися рішення Конституційного Суду, перш ніж здійснювати будь-які кроки стосовно організації виборів.

Прем’єр зазначив, що подіям, які відбуваються в країні, не можна дати однозначну оцінку.

Він зазначив, що згідний з Президентом у тому, що усе в країні має відбуватися в правовому полі. "На мою думку, єдиний вихід - дочекатися рішення КС, а потім робити які-небудь інші дії", - сказав прем’єр.

Янукович зазначив, що Президент України ще має можливість скасувати свій указ про дострокове припинення повноважень Верховної Ради 5-го скликання. Водночас він підтвердив готовність його виконати, якщо буде відповідне рішення Конституційного Суду.

Після виступу прем’єра представників ЗМІ попросили вийти з залу, де проходить засідання РНБО.

Водночас Янукович висловив побажання, щоб журналісти залишилися на засіданні: "Якщо в країні свобода слова, то залишіться і послухайте".

Журналісти все-таки залишили зал. Незабаром із засідання пішов і Прем’єр.

За повідомленням прес-секретаря прем'єра, сьогодні має відбутися брифінг, на якому керівник уряду викладе свою позицію.

За підсумками обговорення РНБО ухвалив рішення, згідно якого доручив Президенту та ЦВК провести дострокові парламентські вибори 27 травня цього року. РНБО зобов'язав державні структури, які забезпечують виборчий процес, виконати Указ Президента та забезпечити можливість реалізації громадянам конституційного права до вільного волевиявлення.

За це рішення проголосувало 12 членів РНБО. Проти висловився Генпрокурор Медведбко та декілька міністрів уряду Януковича.

Прем'єр, який пішов раніше у цьому голосуванні участі не брав.

Голова ВР Мороз, якого раніше Президент вивів із складу РНБО, брав участь у засіданні в якості запрошеного.

Після засідання він заявив журналістам, що СПУ не братиме участі у цих виборах.

Виступаючи у парламенті, Мороз заявив, що в нинішній виборчій компанії робиться все, щоб у ній участь взяли лише дві політичні сили – "Наша Україна" і БЮТ.

За словами спікера, лише ті партії, які завчасно готувалися до Указу Президента встигли подати свої пропозиції по членах окружних виборчих комісій до ЦВК.
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Подія дня»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Шумерський тип культури надзвичайно споріднений з неолітичними пам`ятками Південної Русі...”
Рене Генон

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.