Аратта - На головну

23 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Глухів (Сумська область) 12 травня 1870 року, поширилися звістка, що їх знаменитому земляку Артемію Яковичу Терещенко, відомому цукрозаводчику та меценату височайшим указом надано потомственне дворянство. Сини згодом гідно продовжували його справу. А от численні онуки, вже стали прикладати свої здібності в інших іпостасях. Михайло Іванович Терещенко був міністром фінансів та закордонних справ в уряді О.Керенського; Федір Федорович Терещенко був талановитим авіаконструктором, вельми високо цінувався Жуковським, й літаки його конструкцій були прийняті на озброєння російською армією в І Світовій війні...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Економіка Путіна увійшла в штопор

Економіка 7281 перегляд

Опубліковано - 12.08.2015 13:17 | Всі новини | Версія для друку

Економіка Путіна увійшла в штопор
Економіка Путіна увійшла в штопор
Поки президент Росії Владімір Путін займається “авантюрою” в Україні, на його “фронті” вдома справи йдуть не так вже й успішно.

Опубліковані на цьому тижні економічні дані показують, що обвал цін на нафту, який почався восени минулого року, таки занурив Росію в повноцінне економічне падіння, пише видання The Wall Street Journal.

Економіка РФ скоротилася на 4,6% у другому кварталі, згідно з даними агентства статистики Москви. Ці попередні дані – найгірший показник для російської економіки за останні шість років. "Якщо аналітики всередині або за межами Кремля здивовані рецесією, так це тому, що вони послідовно переоцінювали переваги слабкого рубля, і недооцінювали наслідки тривалої безгосподарності Путіна. Деякі стверджували, що дешева національна валюта буде стимулювати експорт і заохочувати росіян купувати більше продуктів місцевого виробництва товарів. Але цього не сталося", - вважає видання.

Замість цього недавнє різке зниження промислового виробництва сприяло цьому економічного спаду. Воно тільки посилило ситуацію, де кумівство, корупція, слабке верховенство права і загальна бюрократизація зробили економіку менш стійкою перед обличчям того, що навіть при найкращих обставинах було б серйозним потрясінням.

Західні санкції також боляче вдарили по економіці РФ, ускладнивши завдання Кремля, який намагався тримати курс під контролем. На думку видання, новий спад може і не призведе до повалення Путіна, але точно змусить його визнати наявність такої загрози. Він розігрує "карту націоналізм", проводячи гучну кампанію – боротьбу з санкційними продуктами. Це могло б вплинути на деяких росіян, але також і є політичним ризиком. Тому що санкційні продукти знищуються в той час, коли в загальному ціни на продукти харчування в магазинах зростають. "Безгосподарність Путіна є його найбільшою вразливістю. І з’являється все більше причин не тільки не послаблювати санкції, але і притиснути його сильніше", - резюмує видання.

На підставі указу президента Росії Владіміра Путіна від 31 липня уряд РФ дозволив нищити незаконно ввезені в країну заборонені продукти "будь-яким доступним способом".

6 серпня агентство Reuters повідомило, що плани російського уряду по масовому знищенню забороненої харчової продукції спровокували громадське обурення в країні, де рівень бідності постійно збільшується, а також через історичні спогади про голод, який неодноразово переживала. Згідно з офіційною статистикою Росії, кількість громадян Росії, що живуть за межею бідності (менше ніж 160 доларів в місяць - ред.), досяг 23 мільйонів (зріс на 5% за рік), що складає 16% населення країни. Більше того, через санкцій та зниження цін на нафту у росіян значно знизився рівень життя, в той час як ціни на продукти зросли.

Як повідомлялося, вже в четвер в Росії публічно змішали з землею і закопали в яму 10 тонн сиру. На черзі, повідомили в Росспоживнагляді - спалити санкційні яблука, персики, помідори, м’ясо. Напередодні також в РФ спалили 114 тонн свинини.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Економіка»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Ніколи нічого не замишляйте проти Росії, тому що на кожну вашу хитрість вона відповість своєю непередбачуваною дурістю ”
Отто фон Бісмарк

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.