Аратта - На головну

18 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Бердичів (Житомирська область) в костьолі Святої Варвари 14 березня 1850 року місцева красуня Евеліна Ганська була повінчана з Оноре де Бальзаком. В цьому ж містечку тривалий час жив Фредерік Шопен, окрім написання музики, він також керував роботами по реставрації тамтешнього органу...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


У Дніпропетровську піранью знищено

Довкілля Регіон: Дніпропетровська область 14109 переглядів

Опубліковано - 26.05.2006 16:23 | Всі новини | Версія для друку

Піранью виловили - сумніви залишилися
Піранью виловили - сумніви залишилися
У Дніпропетровську влада розповідала про знищення піраній, а фахівці з риболовлі та підводного полювання намагалися суперечити їм. Вони вирушили в експедицію на озеро Касьянка, де тиждень тому піймали першого хижака.

За останню добу в сітку довжиною 1 км., встановлену в озері, були спіймані тільки карасі, повідомив сьогодні начальник Нижньодніпровського Державного басейнового управління живих водних ресурсів Анатолій Сергієнко. Він також додав, що чутки про те, що в озері зникла вся живність, не відповідають дійсності. "Жаби, ондатри і качки нормально себе відчувають", - сказав він.

Усього впродовж 7 днів в озері Касьянка за офіційною інформацією піймали 8 піраній, за неофіційною - набагато більше. А першого хижака рівно тиждень тому сіткою упіймав Анатолій Самосуєв. Він же і став першим потерпілим від укусу, повідомляє 5 канал.

Анатолій Самосуєв, рибалка:
- Не піднімаючи сітку, я руку запустив, коли отримав укус. Думаю - що воно могло вкусити. Піднімаю – кровища, думав, - щур. Але ж ніби нікого поруч не було. Потім піднімаю сітку – ось вона. Піранья. Я одразу визначив, що це вонаа.

Піраньї з'явилися в озері порівняно недавно. Десь 2 тижні тому зникли качки і ондатри. Рибалки діставали сітки, в яких знаходили напівз’їдених карасів. Лише після численних виступів засобів масової інформації людям повірили.

Впродовж останніх днів всі відповідні служби області, особливо рибінспекція, відловлювали цю рибу. І доповіли, що більше в Касянці піраній нема.

На думку завідувача сектором іхтіології Нижньодніпровського Державного басейнового управління живих водних ресурсів Ігоря Ущаповського, піранья в озері Касьянка довго б не прожила. "Максимум до середини літа, тому що водоймище дрібне і їй би не вистачило кисню", - сказав фахівець.

Також представники влади запевнили, що піранья в цьому водоймищі не зможе розмножуватися. Але чимало рибалок у це не повірили. Відтак акваторію водоймища обшукували підводні сміливці, і в цей же час спеціалісти намагалися привернути увагу хижака кров’ю і м’ясом. І хоча жодної піраньї у водоймищі не знайшли, сумніви залишилися.

Володимир Неміровський, Федерація підводного полювання України:
- Оскільки видимість сьогодні приблизно півметра, вірогідність візуального виявлення нікчемно мала, але, проте, вдалося розгледіти 3 мальків дивних для даного водоймища, незрозумілого забарвлення

Як відзначили представники природоохоронних органів, місцева ветеринарна служба тимчасово заборонила продаж акваріумних піраній в дніпропетровських зоомагазинах. Раніше, за їх словами, в обласному центрі шанувальники риб-хижаків купували до 100 піраній в місяць.

Наглядати за водоймищем рибалки і підводники планують і надалі. Чекають нових сюрпризів. Наприклад, представники влади кажуть, що озеро в Дніпро не впадає, а місцеві впевнені, що там є тридцятисантиметрова труба. А про здатність піраній розмножуватись добре відомо усім.
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Довкілля»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Ми захоплюємося старовиною, але живемо сучасністю ”
Овідій

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.