Аратта - На головну

16 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- одна з найвідоміших у світі різдвяних пісень - це «Щедрик», народна пісня, записана українським композитором Миколою Леонтовичем. Світ знає її як Carol of the Bells або Ring Christmas Bells. На Youtube різні виконання «Щедрика» набирають мільйони переглядів...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


СБУ знешкодила чергову російську диверсійну групу

Захист держави Регіон: Одеська область 11449 переглядів

Опубліковано - 15.09.2015 12:05 | Всі новини | Версія для друку

СБУ знешкодила чергову російську диверсійну групу
СБУ знешкодила чергову російську диверсійну групу
Співробітники Служби безпеки України затримали в Одеській області членів диверсійної групи, яка планувала низку гучних терористичних актів та замовних вбивств.

Про це повідомляє прес-центр СБУ.

За завданням кураторів з ГРУ Генштабу Росії члени групи збиралися, зокрема, здійснити вибухи в місцях дислокації правоохоронців, на військових об’єктах, волонтерських та громадських проукраїнських організацій.

Групу сформував колишній співробітник російської спецслужби, який перебуває на тимчасово окупованій території АР Крим. Першим її завданням була фізична ліквідація лідера одеського Євромайдану.

Співробітники спецслужби задокументували факти розробки членами групи та погодження з представником російської спецслужби детального плану вбивства активіста на маршруті його руху до місця проживання у передмісті Одеси. Замовне вбивство планувалося здійснити у вересні 2015 року.

Безпосередніми виконавцями злочину повинні були виступити члени одного з районних осередків Одеської обласної організації Комуністичної партії України.

Напередодні скоєння злочину правоохоронці затримали всіх шістьох виконавців. У зловмисників співробітники СБ України вилучили документальні матеріали, які підтверджують факт планування ними акції з фізичного усунення активіста під безпосереднім керівництвом іноземця. Затримані дають свідчення щодо особистої участі та розподілу ролей у реалізації злочинного задуму.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 14 (готування до злочину) та ч. 1 ст. 258 (терористичний акт) Кримінального кодексу України.

Тривають невідкладні оперативно-слідчі дії з встановлення та притягнення до відповідальності інших можливих спільників диверсійно-терористичної групи.

Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Захист держави»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

В цілому, люди працюють більш напружено й більш інноваційно, якщо їх не примушують. Зовсім інша картина там, де їм жорстко вказують, що робити”
Соічіро Хонда

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.