Аратта - На головну

18 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в місті Батурин (Чернігівська область) 5 листопада 1702 року у генерального писаря Пилипа Орлика народився син Григор. Згодом вони будуть змушені покинути Україну. Пилип Орлик буде гетьманувати понад тридцять років, але більша частина його гетьманства пройде в еміграції. Григор Орлик стане визначним державним і військовим діячем Франції, генералом і довіреною особою короля Людовіка XV, отримає графський титул і велику кількість європейських нагород. В 1747 році Г.Орлик одружиться на Луїзі-Олені де Брюн де Дентельвіль і стане володарем значних земель у Франції. Під Парижем він буде мати замок. В середині ХХ ст. на землях, що колись належали Григору Орлику буде побудований міжнародний аеропорт “Орлі”...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Помер Мстислав Ростропович

Втрата 9571 перегляд

Опубліковано - 27.04.2007 17:06 | Всі новини | Версія для друку

Помер Мстислав Ростропович
Помер Мстислав Ростропович
У Москві на 81-му році життя помер великий музикант, народний артист СРСР Мстислав Ростропович, повідомила прес-секретар музиканта Наталя Долежаль.

Як повідомило джерело з оточення великого віолончеліста, Ростропович помер у п’ятницю після тривалої хвороби в московській лікарні.

Всесвітньо відомий віолончеліст і диригент 27 березня відзначив 80-річчя. Напередодні 80-річного ювілею йому було вручено орден За заслуги перед батьківщиною першого ступеня.

Деілька днів тому Ростропович був госпіталізований у Російський онкологічний науковий центр на Каширському шосе.

Йому стало зле в грудні минулого року під час поїздки у Воронеж. Після повернення він потрапив в Онкоцентр і був виписаний звідти тільки на початку березня. У квітні він був знову госпіталізований.

Лондонський Таймс назвав Ростроповича найславетнішим з нині живих музикантів. Його ім’я включено в кількість “Сорока безсмертних” - почесних членів Академії мистецтв Франції.

Маестро був членом американської Академії наук і мистецтв, римської Академії Санта Чечилія, британської Королівської академії музики, Королівської академії Швеції, Баварської академії образотворчих мистецтв і визнаний гідним звання почесного доктора більше 50 університетів в усьому світі. Йому було вручено Імператорську премію Японської асоціації мистецтв і безлічі інших нагород.

Мстислав Ростропович, народний артист СРСР, лауреат Сталінської і Ленінської премій СРСР, Державної премії РФ, відомий не тільки як музикант, але і як громадський діяч.

Ростропович очолював оргкомітет 13-го Міжнародного музичного конкурсу імені Чайковського.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Втрата»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Майбутнє відкидає свою тінь назад”
Іоганн Гете

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.