Аратта - На головну

26 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- серед найдавніших та найважливіших символів Великоднього яйця (писанки) є символ Сонця. Найпростішим зображенням Сонця є коло з промінням або без нього. На Великодніх яйцях, незалежно від релігії, що існують на Україні, також зображено восьмиконечну зірку, що в минулому була символом Сонця. Свастика (сварга, свастя), або як її називали “нерівний хрест” або “гусячі шийки”, в язичницькі часи була символом Сонця. В ті часи, вважалося, що яйце було талісманом, що мав значну силу, оскільки воно захищало власника від хвороб, невдач або злого ока. Символічна сила Великоднього яйця пояснювалася не лише тим, що воно захищало власника від злого, але й тим, що воно захищало людей та зберігало людський рід.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


МВФ виділив Україні $1 млрд чергового траншу

Економіка 8834 перегляди

Опубліковано - 3.04.2017 21:57 | Всі новини | Версія для друку

МВФ виділив Україні $1 млрд чергового траншу
МВФ виділив Україні $1 млрд чергового траншу
Рада директорів Міжнародного валютного фонду в понеділок, 3 квітня, завершив третій перегляд економічної програми України в рамках механізму розширеного фінансування (EFF), що дозволяє виділити Україні близько $1 млрд.

Відповідно до прес-релізу Фонду в понеділок, виділення цього траншу збільшить загальну суму виплат за механізмом розширеного фінансування до 6 млрд 17826 млн SDR (близько $8,38 млрд).

Як наголошується, чотирирічна програма розширеного фінансування України на суму 12,348 млрд SDR (близько $17,5 млрд на момент схвалення програми) була затверджена 11 березня 2015 року з метою підтримки економічної програми українського уряду, спрямованої на відновлення економіки, зовнішньої стійкості, зміцнення державних фінансів, підтримання фінансової стабільності та економічного зростання шляхом просування структурних та управлінських реформ з одночасним захистом найбільш уразливих груп населення.

"Українська економіка демонструє приємні ознаки відновлення. Зростання відновлюється, темпи інфляції зменшилися, а міжнародні резерви подвоїлися. Цей прогрес багато в чому виник завдяки рішучим діям влади, в тому числі проведення зваженої макроекономічної політики. Недавня стабілізація забезпечує багатообіцяючу основу для подальшого зростання", - сказав перший заступник керуючого директора МВФ Девід Ліптон після зборів ради директорів МВФ.

Міжнародний валютний фонд відзначає, що для досягнення більш швидкого і стійкого зростання, що дозволило б Україні наздогнати своїх сусідів по регіону, необхідно прискорене впровадження структурних реформ для поліпшення бізнес-середовища та залучення інвестицій.

"Початком повинна стати приватизація і розвиток ринку земель сільськогосподарського призначення. Боротьба з корупцією має бути більш рішучою, оскільки навіть зі створенням нових інститутів по боротьбі з корупцією, конкретних результатів поки що не досягнуто", - йдеться у прес-релізі Фонду.

Також наголошується, що незважаючи на значні коригування фіскальної політики, державний борг залишається на високому рівні.

"Посилюється невідкладність структурних фінансових реформ для забезпечення середньострокової стійкості - на тлі тиску щодо підняття зарплат і пенсій. Україна не може більше дозволити собі відкладати комплексну пенсійну реформу, яка передбачала б, зокрема, і підвищення ефективного пенсійного віку", - зазначили у Фонді.

Крім того, на думку МВФ, необхідні постійні зусилля щодо поліпшення адміністрування доходів і просування реформи системи державного управління України.

"Національний банк України вміло керує грошово-кредитною політикою протягом дуже складного періоду. Збереження незалежності НБУ матиме важливе значення, так само як і продовження впровадження грошово-кредитної політики, що, як і раніше, зосереджена на стримуванні інфляції і відновленні міжнародних резервів в рамках режиму гнучкого валютного курсу. Це також створить передумови для поступового ослаблення адміністративних заходів, які залишилися", - йдеться у повідомленні Фонду.

У МВФ також відзначили великий прогрес, досягнутий у відновленні банківської системи України, але наполягають на необхідності продовжувати "зусилля по відновленню стійкості банків і посилення їх здатності підтримувати зростання".

"Недавня націоналізація найбільшого банку України стала важливим кроком для забезпечення фінансової стабільності, але тепер вона повинна бути підтримана зусиллями щодо забезпечення погашення кредитів з метою мінімізації витрат для платників податків. Рекапіталізація інших банків і скорочення обсягів кредитування пов’язаних осіб повинні бути завершені", - підкреслюють у Фонді.

У МВФ також відзначають, що повинні тривати зусилля, спрямовані на вирішення проблем зовнішнього боргу.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Економіка»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

В цілому, люди працюють більш напружено й більш інноваційно, якщо їх не примушують. Зовсім інша картина там, де їм жорстко вказують, що робити”
Соічіро Хонда

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.