Аратта - На головну

18 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Україна скерувала до суду в Гаазі інформацію щодо злочинів РФ у Криму

Правосуддя Регіон: Автономна республіка Крим 8208 переглядів

Опубліковано - 12.12.2017 14:39 | Всі новини | Версія для друку

Україна скерувала до суду в Гаазі інформацію щодо злочинів РФ у Криму
Україна скерувала до суду в Гаазі інформацію щодо злочинів РФ у Криму
Україна направила до Міжнародного кримінального суду два інформаційні бюлетені щодо злочинів Росії в окупованому Криму.

Про це в вівторок, 12 грудня, заявив прокурор АР Крим Гюндуз Мамедов.

Так, кримська прокуратура спільно з Гельсінською спілкою з прав людини, регіональним центром прав людини подали відповідні документи до суду в Гаазі. Крім того, був поданий інформаційний лист за фактом привласнення державного і приватного майна.

За словами Мамедова, згідно з нормами міжнародного гуманітарного права, приватна власність, майно церковних громад, благодійних, загальноосвітніх та наукових установ не підлягають конфіскації.

"Це і є тяжкий злочин. Це і є військовий злочин", - підкреслив він.

Також прокурор АР Крим нагадав, що одного з інформаційних листів до МКС було направлено після початку розслідування кримінального провадження за статтею 438 Кримінального кодексу України (порушення правил і звичаїв війни).

Він зазначив, що в рамках розслідування цього провадження прокуратура Криму веде слідство щодо порушень норм міжнародного гуманітарного права.

Як заявив Мамедов, зараз російські органи влади скоюють такі злочини як викрадення, вбивства, тортури, примусова мобілізація в збройні сили РФ, примусові переміщення, депортація, переміщення ув’язнених з місць позбавлення волі до РФ, колонізація з числа громадян РФ.

"Актуальність і серйозність цього злочину обумовлені тим, що він тягне за собою зміни в демографічній ситуації на всьому півострові Крим, зміни в складі його населення на користь Російської Федерації та витіснення, а можливо і повне викорінення проукраїнського населення, також всього українського, що є на півострові", - сказав прокурор.

Нагадаємо, генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що Україні було завдано збитків на суму близько 1 трлн гривень внаслідок захоплення понад 4 тисяч підприємств у Криму з моменту його анексії.
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Правосуддя»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Почуття єдності нації неможливе без поваги до себе…”
Гарріет Бічер-Стоу

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.